Как мъжете разбират романтиката
Любов и партньорство

Как мъжете разбират романтиката

Казват, че жените са много по-романтични от мъжете. Но наистина ли е вярно това? И как мъжете разбират романтиката тогава?

Повечето мъже искрено вярват, че няма нищо по-сладникаво от плюшено мече или сърце, поднесено като подарък. Но не само те, доста жени също мислят така и ги приемат за проява на безвкусица от страна на даряващия.

Но, все пак, всички дребни жестове, дори и да не са сърца и мечета, са безспорно изключително важни за нежния пол.

Означава ли това, че жените ценят романтиката повече от мъжете? И че мъжете са безчувствени? Разбира се, че не!

Както във всичко, което касае двата пола, отношението към романтиката също е различно.

Жената иска да види своя принц.

А какво е романтиката за мъжа?

Повечето мъже поради обективни хормонални причини смятат за романтично това, което може да се докосне –  галене, прегръдка, целувка. „Когато тя просто докосне рамото ми“, е един от най-често срещаните мъжки отговори, щом стане дума за това, какво те намират за романтично.

Тоест, мъжете изобщо не отхвърлят романтиката като факт, те просто разбират нещо друго под тази дума. Какво още?

Проява на интерес към това, което те мислят, казват, правят и искат

Задавайте на мъжа до вас въпроси за себе си по-често, дайте му възможност да им отговори, изслушайте го внимателно. Всичко това дава да се разбере, че не сте безразлични към случващото се в душата му.

В идеалния случай, благодарение на вас, той ще може да открие много неща в себе си, за които самият никога досега не е забелязвал.

Отделете му колкото е възможно повече време

Традиционно жените говорят повече, отколкото слушат. Опитайте се да контролирате речевия си поток – покажете му, че това, което казва, не влиза от едно ви ухо и излиза от другото.

И не забравяйте да гледате партньора си директно в очите – това е знак, че ви е комфортно в присъствието му, че го харесвате и че му се доверявате.

Говорете за това, което искате

Мъжете не обичат да гадаят. Те мразят да попадат в неудобни ситуации, когато не са в състояние да разберат какво искате от тях.

Ако мъжът не получи точни инструкции за това, какво трябва да направи, той ще се опита да ви угоди. Но ако види, че усилията му остават незабелязани, просто ще спре да се опитва да прави каквото и да било и в крайна сметка – отново ще се виновен.

Романтиката в мъжките очи е, когато той знае точно как да ви зарадва. Но може да научи това само от самите вас.

Tagged , , , , , ,
на горе