Осемте най-важни глагола в любовта
Любов и партньорство

Осемте най-важни глагола в любовта

Любовта е действие. Изразяваме я чрез глаголи. Ето кои са осемте най-важни глагола в любовта.

Гледам

Всичко на света е внезапно и мимолетно, затова отворете широко очи и гледайте. Един единствен момент може да ви даде всичко. Не го пропускайте! Любовта е способна да сложи целия свят във вашата длан. Това означава заедно с любимия човек да срещате изгревите, да изпровождате залезите, да се наслаждавате на тишината, на собственото си дишане и на всичко останало, което ви прави щастливи заедно.

Слушам

Слушайте. Собственото си сърце. Слушайте как жужука животът на този свят, отреден за двама. Слушайте и запомняйте тези незабравими мигове.

Дишам

Дишайте с пълни гърди. Насладете се на аромата на топящия се сняг, на цъфналите клонки, на морския вятър и соленото море, вдишайте магията на вихрения есенен листопад. Всички сезони са красиви, когато сърцето е изпълнено с любов.

Вярвам

Вярата е собствен избор. Вярвайте в срещите, които променят живота завинаги … В това, че всичко (или поне почти всичко) може да бъде поправено към по-добро – в точния момент, с правилните мисли в главата, с отворено сърце. Вярвайте в късмета си, вярвайте в това, че заедно можете да промените света.

Обичам

Защото „да можеш да обичаш, това означава да можеш да правиш всичко“. Обичайте. Себе си. Любимия човек. И целия свят. Обичайте изкуството, звуците на музиката, звуците на природата … Любовните изненади и новите житейски обрати. И ежедневните дреболии, които са солта на живота.

Давам

Давайте. Без да искате нищо в замяна … Давайте винаги малко повече, отколкото получавате. Подарете вашата страст, вашата енергия. Вашето доверие. Давайте подаръци и усмивки. И откровения. И целувки. И много, много любов.

Усещам

Усещайте себе си, любимия човек… И земята под краката. Усещайте болката, защото тя означава, че все още сте живи, че все още можете да дишате, да се надявате, да обичате…

Разбирам

Проявявайте разбиране. Към себе си и своя свят. Към другите.

Помнете – самотата не е синоним на свобода. Да, течението вероятно ще ви отведе не съвсем там, където сте мислили, че отивате. Но какво от това? Никога не е късно за ново начало. Времето е дошло. Просто трябва да го усетите със сърцето си.

Tagged , , , , ,
на горе