истинска любов
Любов и партньорство

Какво е истинска любов или как да не грешим в любовта

Човек се нуждае от истинска любов както от кислород. Но … мечтите не винаги се сбъдват. На някои хора просто не им е писано да познаят щастието. За тях животът преминава по друг начин – в преследване на кариера, живот в луксозно жилище и притежание на големи пари.

Необмислените действия, обаче, не водят до желания резултат. Заради тях след няколко години измисленият свят просто рухва.

Как да не грешим в любовта?

Любовта е прекрасно чувство, което помага на хората да се наслаждават на най-обикновените неща като песента на птиците, хубавото време и цялата останала красота около нас, която толкова рядко иначе забелязваме.

Появи ли се истинската любов, сякаш всичко се случва съвсем естествено, както е замислено от майката природа. Между влюбените избухва експлозия от емоции. Тя изгрява ярко на небосклона на живота и не избледнява никога, а напротив – топли сърцето ни докрай.

Влюбването, предаността и флирта са така наречените от психолозите „заместители“ на искрената любов.

В това няма нищо лошо. Но все пак трябва да умеем да различаваме истинската любов, за да не извършим прибързана постъпка.

Ето и някой от най-характерните признаци на хората, които се обичат истински.

Липсата на отговор на въпроса „Защо го/я обичам?“

Когато възникне дълбоко чувство, то се забелязва веднага. Хората не харесват своята сродна душа заради нещо конкретно. Те просто чувстват, че не могат да живеят без този човек. Те са привлечени силно от него/нея и не могат да направят нищо, за да се възпрат.

С него/нея сте „На същата вълна“

За да се чувствате напълно щастливи, трябва да имате нещо общо с любимия човек. Това може да е сходство в начина на живот, в мисленето, във възгледите. Ако нямате еднакви хобита, в процеса на изграждане на връзката то те със сигурност ще възникнат.

Всеки един от двамата ще се интересува от всичко, което прави другия.

Вие сте един отбор

Влюбените стоят един зад друг като планина. Те не разказват на другите за недостатъците на отсрещната страна. Те са един отбор и играят екипно. Трудно е някой да ги отдели, дори много мощна сила не може да направи това. Те не правят трагедия от дребните проблеми, възникнали помежду им. Те приемат всякакви разногласия спокойно и винаги стигат до компромисно решение.

Усещане за свобода

Между хората, които се обичат искрено, не съществува чувство за притежание. Свободата не е ограничена. Те са заедно, защото така искат и единствено така се чувстват добре.

Те са свързани от истинска любов, а не от егоизъм. Те не се контролират помежду си и общуват наравно.

Психичен комфорт

Ако се чувствате комфортно около любимия човек, нищо не ви притеснява и можете спокойно да бъдете себе си, без да се прикривате, тогава може би става дума точно за истинска любов.

Когато не е нужно да играете някаква измислена роля и да криете недостатъците си, всичко е страхотно. Не е нужно да се правите на някой друг. Просто греете до любимия човек и се наслаждавате на слънцето, без да се притеснявате за нищо.

Грижа

Грижата спрямо друг човек, включва предприемане на такива действия, които гарантират неговото благополучие.

Ако има искра между двама души, те проявяват загрижеността помежду си по всякакъв възможен начин. Не се притесняват от това, а напротив – умеят да дават всичко от себе си един на друг.

Истинската любов е прекрасно чувство. Ако не сте го изпитали, бъдете търпеливи и изчакайте. Щастието определено ще дойде.

Tagged , , , , , ,
на горе