Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

как зодията влияе върху избора на професия и поведение на работното място
Астрология

Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

Интересът към астрологията продължава да расте. И не само в битов план, но и в контекста на подбор за работна позиция. Според проучване на iConText Group понякога се взема предвид зодията на кандидата при кандидатстване за работа.Проучването включва 2000 респонденти, сред които мениджъри по подбор на персонал и ръководители на компании.В резултат на това 16% от работодателите отбелязват, че вземат тази характеристика предвид по време на интервюто.

От нашата статия ще научите как зодията влияе върху избора на професия и поведение на работното място. Разделихме всички знаци в четири категории и обяснихме причината за това разпределение.

Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

4 съвета как да получите мечтаната работа

4 зодии, които са родени да бъдат успешни в кариерата си

Романс в офиса – 4 зодии, които са твърде силни, за да бъдат изкушени

Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

Eстествени лидери

Овен, Козирог и Лъв са най-целеустремените представители на зодиакалния кръг. Лесно се овладяват в силно конкурентна среда, знаят как да насочат работата на екипа в правилната посока и да държат всичко под контрол.
Лидерството и състезателният дух могат да направят Овен идеален кандидат за висока позиция.
Козирозите притежават прагматизма, отговорността и организираността, необходими на лидера, умеят да работят в екип и са внимателни към детайлите.
Лъвовете се отличават с издръжливост, безстрашие и положителна енергия, така че често правят блестяща кариера без никакви проблеми.
Така че, ако работодателят търси бъдещ мениджър или мисли кой да назначи на висока позиция, трябва да обърнете внимание на тези служители.

Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

Отчаяни работохолици

Едно от най-добрите качества на офис служителите е усърдието.Това притежават хората, родени под знаците Дева, Рак и Телец.

Късметче за вашата зодия Дева
Девите са перфекционисти , които в повечето случаи поставят кариерата си на първо място, защото работата им носи чувство на удовлетворение. Същото важи и за всеки случай, който ги интересува.

Късметче за вашата зодия Рак
Раците работят усилено, за да постигнат целта си. Техният вътрешен цензор няма да допусне немарливост и няма да им позволи да оставят всичко наполовина.

Късметче за вашата зодия Телец
Що се отнася до Телците, тяхната отдаденост и постоянство правят хората от този знак отлични отборни играчи.
Предвид тези характеристики, работодателят може да осигури комфортна атмосфера в екипа и по този начин да повиши производителността на служителите.

Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

Най-добри преговарящи

Също толкова важни в бизнеса са комуникационните умения.Най-добре работи с Близнаци, Везни и Скорпион.

Късметче за вашата зодия Близнаци
Остроумен, общителен и енергичен, Близнакът е привлечен от професии, свързани с предаването на информация. Понякога дори несъзнателно. Това е така, защото мъжете и жените от тази зодия са способни да формулират сложни идеи и да ги предават на другите. Това е тяхната суперспособност.

Късметче за вашата зодия Везни
Везните са много тактични, така че знаят как да обединяват хората и да разбират желанията им – истински дипломати.

Късметче за вашата зодия Скорпион
Скорпионите също могат да изградят доверителни и силни взаимоотношения с другите, да слушат и да изразяват мислите си кратко.
Като цяло, ако една компания има нужда от хора, които ще участват в преговори с клиенти и ще разрешават конфликти в екип, няма да е излишно да погледнете представителите на тези зодии.

Лидер или дипломат: как зодията влияе върху кариерното развитие

Творчески натури

Дори и в рутинното производство се изискват служители с креативно мислене. Те винаги могат да се „завъртят“ и да направят процеса по-интересен. В компаниите, където креативността е приоритет, такива служители си струват злато.По-добре от другите, творческите задачи се генерират от Риби, Водолей и Стрелец.

Късметче за вашата зодия Риби

Рибите имат силна интуиция и богато въображение. Благодарение на инстинкта си те стават отлични художници, писатели или музиканти.

Късметче за вашата зодия Водолей
Водолеите са добри предприемачи, учени, фотографи и дизайнери. Умеят да гледат познатото от необичаен ъгъл – забелязват неочевидни детайли, които могат да изиграят решаваща роля.

Късметче за вашата зодия Стрелец
Стрелците, поради своята предприемчивост и оригиналност на мисленето, са в състояние не само да създават шедьоври на работа, но и да вдъхновяват другите.

Днес изборът на служител за една компания не е лесна задача. Добрият служител трябва да има много умения, за да се адаптира лесно към бързите промени в ситуацията и бързо да решава неотложни проблеми. Но също толкова важно е да намерите хора, които ще се радват на позицията си, а не само на парите. Астрологията може да помогне да се определи към кои дейности човек е най-склонен. Но това е по-скоро допълнителен инструмент, а не основен.Професионалните умения, разбира се, са приоритет.

Вижте още интересни теми при нас:

Tagged ,
на горе