Може да поръчате тук: „СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“, автор Светослав ПИНТЕВ

Светият Граал Съкровището на богомилите бугри
Партньорски статии

Може да поръчате тук: „СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“, автор Светослав ПИНТЕВ

Книгата “Светият Граал – съкровището на богомилите бугри” е увлекателна с невероятно въздействие върху читателя. Четиво, което трябва да се прочете от всеки българин! Целият труд на автора и журналист Светослав Пинтев събран в книгата “Светият Граал – съкровището на богомилите бугри”, е документално събиране на информация за богомилите, които на Запад са наречени катари, а също и бугри.

Може да поръчате тук: „СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“, автор Светослав ПИНТЕВ

Според авторитетни изследователи богомилите-катари са носители и разпространители на легендата за Светия Граал.

А, както се знае легендите не идват, ей така, от нищото. Какво свързва богомилите със Светия Граал и митичния Старец от планината. Каква е българската връзка?

„СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“, автор Светослав ПИНТЕВ

За книгата „СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“

Книгата „Светият Граал – съкровището на богомилите бугри” е издадена през 2012 г.

Целият труд на автора и журналист Светослав Пинтев, който е работил в. “Нощен Труд”, „168 часа“,  е документално издирване на информация за богомилите, които на Запад са наречени катари, а също и бугри.

Но каква е връзката с България и българите?

Според авторитетни изследователи богомилите са носители и разпространители на легендата за Светия Граал, която има корените си в арийските и скитски легенди за Свещената чаша. Тук значение има и наследството на древните българи, които я носят от прародината кам Европа.

А, както се знае легендите не идват, ей така, от нищото.

Книгата е увлекателна с невероятно въздействие върху читателя. Четиво, което да се прочете от всеки българин!

„В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото“, са думи на свети Йоан – най-почитаният от българските богомили и западноевропейските им последователи- катарите, евангелист.

Може би едно разковниче към цялата философия на християнството.

Настоящото издание събра в едно две книги от поредицата на тайнствения Сен Жермен Хераклийски. Това е журналистическо разследване на Светослав Пинтев в миналото.

Откритото от италианския проф. Умберто Кардини писмо на тамплиера Роселин де Фос, брат на Великия магистър на Ордена, хвърля светлина върху загадката, която свързва богомилите със Светия Граал и митичния Старец от планината. Каква е българската връзка?

Откъс от книгата  „СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“  

Три безценни старинни писма, чиято автентичност е категорично доказана от водещи експерти, се съхраняват в италианския фонд Malnipote. Част са от архива на проф. Умберто Каридини, известен на Апенините специалист по Средновековието, който ги открива по време на проучванията си. Той обаче умира преди да успее ги публикува. Части от тях са качени в интернет от студентите му.

Тези писма хвърлят светлина върху

легендата на легендите

– тази за Светия Граал, както и за загадъчната дори за много историци връзка между рицарите на Храма – тамплиери и богомилите във Франция, известни днес като катари. Както и за ролята на мюсюлманската секта на асасините.

Писмата са писани тамплиерския магистър за Прованс Ронселин дe Фос между 1248 и 1250 г.

Легендата за Светия Граал е свързана с катарите, както наричат последователите на богомилите във Франция. Те самите се наричали „добрите християни” и са били ръководени от български епископи, както свидетелстват писмените извори. Това е факт, който признават всички изследователи.

Там катарите оказват влияние на провансалските трубадури, предвестниците на Ренесанса.

Според най-авторитетния американски изследовател на преданията и митовете Джоузеф Кембъл именно от катарите те се научават да пеят за човека, да славят неговата любов.

От тях вземат девиза си AMOR /ЛЮБОВ

От него започва съвременната европейска литература.

Не е случайно, че

AMOR е обратното на ROMА – Рим

„Оттогава насам в традицията на Запада ударението се поставя върху личността, върху това, че човек трябва да вярва в себе си, в своите лични изживявания и чувства, а не само да повтаря като курдисан норми и закони”, пише Кембъл в книгата си „Силата на мита”.

След т.нар. Велик катарски събор в Сан Феликс дьо Караман, край Тулуза, от 1167 г., на който присъстват изпратените от България духовни водачи на катарството Никита и Марко, както и епископът за Франция Робер д’Еспренон, Църквата минава в настъпление Започват да горят клади из цяла Европа.

Тези, които не са посветени още като „съвършени”, обаче масово грабват оръжието. Потомствените благородници от областта са готови да се бият до смърт.

Според писмото Рено де Вишие обещава да скрие тяхното съкровище. Той ненавижда водача на кръстоносния поход срещу тях Симон дьо Монфор и племенника му Филип, който е господар на крепостта Тир в Светите земи. Помага му бъдещият седемнадесети Велик магистър на Ордена на име Гийом де Соняк. Той е на този пост от 1247 до 1250 г., когато е убит в бой с мюсюлманите. Още в началото на писмото се появява

избягалият от обсадената крепост Монсегюр богомилски дякон

на Тулуза Пиер Боне. Става ясно как той и другарите му изпълняват мисията, за която са изпратени.

В посланието богомилите са изписвани навсякъде с главни букви „Добри Хора”, „Добри Мъже”, „Добри Братя”, а жените са наречени „Добри Дами”. Именно на жените е поверено да пренесат и скрият съкровището.

Може да поръчате тук: „СВЕТИЯТ ГРААЛ – СЪКРОВИЩЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БУГРИ“, автор Светослав ПИНТЕВ

Tagged , , ,
на горе