Как да сприятелим успешно куче с котка
Домашни любимци

Как да сприятелим успешно куче с котка

Мислите да си вземете куче, но се страхувате, че котката ви няма да го хареса? Имате котка и куче, но двамата просто не спират да се карат? Докато двете породи не се разбират веднага, има начини да им помогнете да се приспособят към съвместния живот. Като отделите време и разберете от какво се нуждаят и двамата ви домашни любимци, можете да създадете щастлив, спокоен дом и с двете породи.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

Как да сприятелим успешно куче с котка

Дайте им време

куче
Как да сприятелим успешно куче с котка снимка: pinterest

НЕ позволявайте на вашето куче да гони котката ви наоколо. Дръжте домашните любимци отделно в началото, като изчакате 3 или 4 дни, преди действително да ги запознаете лице в лице.Животните се нуждаят от време, за да опознаят миризмите си и да опознаят нови домове, преди да могат да се справят с опознаването на друго животно.
Котките и кучетата са много по-склонни да се бият или да бъдат нещастни, ако се опитате да ги съберете насила внезапно. Дръжте ги в отделни стаи и далеч от погледа един на друг, докато и двамата се успокоят.
Започнете да смесвате миризмите на животните, като галите котката, след това другото животно и обратно (с домашни любимци в отделни стаи).

Редувайте стаите, в които държите животните

Това е така, за да могат те да подушат къде са били едно друго, без другото животно да присъства. Миризмите са много важен начин, по който животните се опознават. Позволете на вашите животни да опознаят миризмата на другия, преди всъщност да ги опознаят лице в лице.

Опитайте да натъркате вашето куче с кърпа и след това да поставите кърпата под купата на котката си. Това ще помогне на вашата котка да свикне с миризмата му и да я приеме.

Показвайте на вашите домашни любимци еднакво количество любов, докато ги представяте един на друг

куче
Как да сприятелим успешно куче с котка снимка: pinterest

Животните, както и хората, завиждат, когато „новото дете“ получава повече внимание от тях. Покажете и на двама си домашни любимци, че ги обичате и че другото животно не се страхува от вас.

Продължете да карате вашето куче и котка да си взаимодействат, докато не се отпуснат в присъствието на другия. След като котката изглежда достатъчно удобна, дръжте кучето на каишка, но оставете котката да се пусне свободно в стаята.След няколко седмици то трябва да бъде обучено да не преследва котката, за да можете да го пуснете и от каишката.
Можете също така да използвате феромони, достъпни от вашия ветеринарен лекар, за да помогнете на двете животни да останат спокойни и отпуснати. Попитайте вашия ветеринарен лекар дали той или тя смята, че използването на синтетични хормони може да помогне на вашите домашни любимци по време на периода им на адаптация.

Пренасочете негативното поведение, което вашето куче насочва към вашата котка.

куче
Как да сприятелим успешно куче с котка снимка: pinterest

Това включва груба игра и лай.Дайте на вашето куче друга дейност или направете малко обучение за послушание с него, вместо да го оставяте да се съсредоточи върху котката.
Опитайте се да избягвате да се карате на него при това обстоятелство. Поддържайте ситуацията положителна и е по-вероятно то да има положителни асоциации с котката в бъдеще.

Награждавайте и хвалете добро поведение на вашия домашен любимец около котката.

Това може да включва приятелско поведение или просто игнориране на котката. Направете го така, че когато котката влезе в стаята, за вашето куче да е приятно да се отнася добре с котката, а не да бъде агресивно или прекалено внимателно към нея.
Кажете: „О, виж, кученце, Кити е тук! и звучи много щастливо. След това му дайте малко лакомство за обучение. Тогава то скоро ще се научи да свързва приятни чувства с котката.

Осигурете на котката си място, където винаги може да излезе извън обсега му

куче
Как да сприятелим успешно куче с котка снимка: pinterest

Това може да включва котешко дърво или бебешка врата през вратата, каквото и да позволява на котката ви да избяга.Котките обикновено нападат куче само когато са притиснати в ъгъла, без да могат да го избегнат.

Tagged ,
на горе