Как да останеш разумна, докато се развеждаш със самовлюбен мъж и колко опасни са нарцистите

Как да останеш разумна, докато се развеждаш със самовлюбен мъж и колко опасни са нарцистите
Любов и партньорство

Как да останеш разумна, докато се развеждаш със самовлюбен мъж и колко опасни са нарцистите

 

 

Разводът е възможно най-неприятният финал за двама души, които са се врекли във вечна любов. Емоционална и психическа борба, която може да те изтощи до основи. И въпреки болката, която трябва да преглътнеш, трябва да знаеш, че има живот и след развода. А представи ви само ако той дори е по-хубав!  Но ако трябва да се развеждаш със съпруг, който е самовлюбен, тогава бракоразводният процес се превръща в истинско изпитание за теб. Нарцистичният мъж е като пиявицата. Той се храни от партньора си, за да се погрижи за собствениците си нужди. И би направил всичко възможно да осуети решението на жена му за развод.  Да се разведеш с такъв съпруг е дълъг и тежък процес, който би се отразил неблагоприятно на теб. Всеки човек има нарцистични черти у себе си, но истинският нарцис определено се различава от всички останали мъже. По възможно най-грозните начини.

Кои са чертите, които показва, че мъжът ти е нарцис?

– Светът се върти около неговите нужди.

– Винаги играе жертва.

– Може да прави каквото си поиска, но ти нямаш това право.

– Винаги иска да е по-добрият и успешният във връзката.

Представяне ти някои от най-рационалните начини, как да запазиш спокойствие и разум, докато се развеждаш със самовлюбения си съпруг.

Очаквай фойерверки от негова страна

Едно от най-важните неща е да се подготвиш за това, което предстои. Съпругът ти ще е бесен и ситуацията ще стане още по-сложна и неприятна. Когато вижда, че нещата не вървят по неговите правила, той ще направи всичко възможно да страдаш. Може би няма да очакваш, че човекът, когото истински си обичала иска да те нарани и ще е болезнено за теб, но в този момент повече от всякога трябва да бъдеш силна и да не показваш никаква слабост пред него. Не позволявай да те манипулира по никакъв начин.

Винаги бъди една крачка напред

Контролът е това, което той най-много обича и когато осъзнае, че започва да го губи, той ще се бори до последно със зъби и нокти. Трябва да си много предвидлива и да мислиш отвъд съпруга си. Не позволявай емоционалността да надделее в изготвянето на стратегията за развода с него. Събери всякакви доказателство срещу него, защото той може да играе много по-мръсно, отколкото ти – не го забравяй!

Не преосмисляй решението си

Една от най-големите стъпки към промяната на твоя живот е вземането на решението за развод със съпруга си. И една от най-големите грешки, които допускат повечето жени е преосмислянето десетки пъти на това решение. Самовлюбеният мъж е готов на всичко, за да постигне целта си. Той ще започне да те манипулира по всякакъв начин, дори е склонен да се моли и да обещае, че ще се промени ако му дадеш още един шанс.

Направи копия на доказателствата

След като той разбере, че си категорична в решението за развод, той ще се опита да унищожи всички доказателства, които са срещу него. Ще направи всичко възможно да се оневини и да не получиш това, което искаш. Но не трябва да го допускаш. Не падай в капана му, от който няма да може да излезеш след това. Споделяй всичко около делото и събраните доказателства срещу съпруга си само и единствено с адвоката си. И не забравяй, че в такъв момент, дори и стените имат уши.

Запази хладнокръвие

Трудно и болезнено е да се изправиш срещу този, на когото си казала „да“ пред Бог и църквата. Но още по-токсично за теб е да продължаваш да живееш с нарцистичен и самовлюбен човек, който мисли само и единствено за собственото си щастие. По време на развода, съпругът ти би използвал и най-малката грешка, която допускаш, в своя полза. Ако имате деца, ситуацията става още по-сложна. Тези мъже са без скрупули и дори биха изкарали жена си луда и неспособна да се грижи за децата си. Но дори и да иска да те постави в лоша светлина, не му позволявай да те провокира. Запази хладнокръвие и не се поддавай на моментните емоции и чувства.

Вижте още ⤵️

Знаци,че връзката ви ще приключи много скоро 

Емоции и разум. Как зодиакалните знаци  ги проявяват 

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
на горе