8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират
Психология

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират

Приятели са най-скъпите хора на сърцето ни. Те са безценни. Добрите приятели са дар, който трябва да пазим. Без приятели светът няма да бъде светъл и забавен. Чували ли сте какво казва Мечо Пух за приятелите? Не, тогава прочетете тези цитати:

1 Моят най-любим ден е денят, прекаран с теб; така че днес е още един мой любим ден

2 Ден без приятел до теб е като гърне без капчица мед на дъното

3 Прасчо: Ще бъдем ли приятели завинаги?

Пух: Дори и за по-дълго!

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират

Как да си намирате нови приятели като възрастен

6 трика как да завържете нови приятелства и да подобрите социалния си живот

Приятелството пред любовта – 4 зодии, които го предпочитат

В тази статия ще ви посочим как да намерите приятели, които ви разбират:

1 Разговаряйте по-често с вашите приятели

Ако искате да знаете всичко за своя приятел, разговаряйте с него на четири очи или в малка група. Тогава ще получите пълна представа за него и за всичко, което харесва. Ще забележите какви хобита има, от какво се вълнува, по какво е запален, на какво е посветил цялата си страст. Ще водите спокоен разговор, без някой да ви прекъсва.

И най-важното, ще прецените дали наистина може да бъдете истински добри приятели. Ще прецените дали наистина ви разбира и подкрепя.

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират
Снимка: https://pixabay.com/

2 Разкривайте вашите интереси

Вие може да сте социално ангажирани, да имате кауза, да правите полезни неща. Но как вашите потенциални съмишленици ще разберат за това? Направете си блог или канал в Youtube и споделете вашите възгледи с другите. Разкажете на хората за интересите си. По-лесно е да изложите идеите си на повече хора, отколкото само на един човек.

3 Опознайте себе си

Първо, опитайте да разберете себе си, преди да търсите приятели. Какво харесвате, какво искате от живота, какви са вашите ценности, какво не искате да ви се случва и не харесвате, за какво сте готови на саможертва. Може да се опитате да си отговорите на най-важния въпрос: какво наистина искате от живота, за да намерите хора, които мислят като вас. Например, ако знаете, че не обичате кавгите, може да правите така, че да ги избягвате.

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират
Снимка: https://pixabay.com/

4 Правете по-често нещата, които ви харесват

Ако правите нещата, които обичате, имате голям шанс да срещнете хора, които мислят като вас. Толкова е просто! Ако обичате животни, добре е се запишете за доброволец в приюта за животни и да се грижите за тях. Ако сте любител на изкуство, излезте и се захванете с уроци по музика, театрална школа, живопис. Така реално ще се включите в групи, в които има хора със сходни интереси.

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират
Снимка: https://pixabay.com/

5 Бъдете себе си

За да намерите хора като вас, говорете и бъдете откровени. Кажете това, което мислите, без да се страхувате. Винаги казвайте истината, бъдете честни и откровени. Ако не ви харесва решението, взето от началника ви, а вие имате собствено мнение, то покажете позиция и го кажете. Така всички хора, които мислят като вас, ще се зарадват и ще кажат; „Браво! И аз мислех точно това!“

6 Излизайте по-често с приятели, които ви разбират

По-често излизайте с тях, заобиколете се с хора, които мислят като вас. Подобното привлича подобно! Ако искате повече такива хора, заобиколете се с тях. Това ще помогне да изградите здрава връзка и ще улесни споделянето на общи идеи. Общувайте спокойно с тях и така ще се приближите повече. Ще откриете съмишленици и хора, които идеално ви разбират.

Вашата група ще се разшири, дори само ако откриете един, двама които мислят като вас. Приятелствата са безценни и никнат бързо и неусетно.

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират
Снимка: https://pixabay.com/

7 Предложете вашата помощ

Покажете вашата щедрост и така съмишлениците ще ви харесат. Помогнете с каквото можете, бъдете готови да подадете ръка. Ако се занимавате с изкуство, предложете да започнете обучение на начинаещ в тази работа или споделете ресурсите, които ползвате с други хора. Ако обичате животните, дарете сума и помогнете на каузата им.

Това, че подвате ръка и помагате, ще ви сближи още повече, защото ще работите заедно. Връзката ви ще стане силна и здрава. Ще намерите съмишленици в живота.

8 Открийте приятелства онлайн

Не се отказвайте от възможностите на интернет. Ще откриете хора, които мислят като вас и онлайн. Може да използвате форуми, групи, които са свързани с вашите интереси. Ако ползвате Twitter, може да откриете хора, които говорят за едни и същи неща с вас. Шансовете ви се увеличават, ако живеете в по-малък град или имате по-специфични интереси. За интровертите, това е малко труден начин за намиране на приятели, но все още може да се възползвате да намерите съмишленици онлайн.

8 полезни съвета как да намерим приятели, които ни разбират5 цветя носещи късмет в дома

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе