Как да комуникирате с партньор, който ви избягва
Любов и партньорство

Как да комуникирате с партньор, който ви избягва?

Не всички моменти в една връзка са прекрасни, но е важно да знаете как да комуникирате с партньора си, когато между вас има проблем. Не сте сами, когато се опитвате да разберете как да общувате по-добре с половинка, която ви отбягва – отношенията с такива партньори могат да бъдат предизвикателство поради нараняването и несигурния стил на привързаност. В края на краищата, всеки може да се обърка, ако открие, че партньорът му внезапно се отдръпва емоционално или повдига съмнения за обвързване и се окаже загрижен за психичното здраве на партньора си.

Избягващите хора са склонни да бъдат изключително несигурни и уплашени от присъствието на хора, но те търсят начини да задоволяват потребностите си, без да зависят от какъвто и да е външен източник, и затова се разглеждат като хора с високо ниво на самооценка.

Как да комуникирате с партньор, който ви избягва?

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Трябва да комуникирате с партньора, за да може да изясните в каква фаза се намира той от кризата.

Често срещани примери за избягващо поведение са опитите на човека да избяга от моменти на интимност, да не изразява любовта си, да изпитва затруднения да се довери на партньора си и да избягва разговори за обвързване. Вие като негов партньор трябва да намерите правилен начин да комуникирате с него.

Това постоянно откъсване от половинката често може да предизвика съмнения в собствената ви стойност и може да накърни емоционалната връзка между вас и партньора ви.

Как да комуникирате с партньор, който ви избягва?
Как да комуникирате с партньор, който ви избягва?

Добрата новина тук е, че избягващите се грижат за обичта тайно, като по този начин има някаква надежда в края на тунела отново да комуникирате подобаващо. Ето и какво да направите:

Разберете избягването на партньора ви

Избягващите хора желаят да намерят уединение със себе си, защото изпитват инертен страх, че в бъдеще ще бъдат отхвърлени или ще останат сами. Те предпочитат да се дистанцират от първия ден, за да избегнат разкриването на тази уязвимост. Ето защо е важно да разберете тяхната инертна нужда от обич и да планирате съответните стъпки. Това най-лесно може като се опитате да комуникирате редовно и да разберете какво се случва.

Предложете им сигурна основа, за да се отворят

Често избягващите са били лишени от любов от източници, от които са я очаквали най-много. Следователно романтичните взаимоотношения могат да потиснат избягващия индивид в началната фаза. Като се опитате да комуникирате, вие може да промените това. Освен от качествено време, избягващият се нуждае от сигурна среда, в която да разкрие несигурността и чувствата си. За да установите емоционална връзка с избягващия човек, е важно да му предложите сигурна среда и усещане за липса на осъждане, за да му помогнете да се отвори.

Избягващите не искат да бъдат възприемани като слаби или уязвими, така че, когато са уязвими и споделят, е важно да задържите това място сигурно за тях и да ги накарате да се чувстват видени, чути и утвърдени.

Покажете признателността си за това, което правят за вас

Избягващите хора са склонни лесно да се провокират и са много уязвими към критика. Те подсъзнателно търсят някой, който да ги накара да се чувстват ценени. Следователно най-простият отговор на въпроса как да накарате избягващия да ви липсва или да ви се довери, е като го похвалите за най-малките усилия, които полага за подчертаване на любовта към себе си и грижата за хората около него. Тези случаи ги карат да се чувстват обичани и постепенно помагат за преодоляване на пропастта във връзката ви. С този опит да комуникирате вие им даване увереността, от която се нуждаят.

Разберете техния гняв и прегаряне

Избягващите често използват гнева като защитен механизъм, за да се справят с напрегнатите ситуации в романтичните отношения. Следователно трябва да разберете, че това поведение на партньора ви е твърдо заложено и ще отнеме време да се излекува. Можете само да комуникирате по тази тема и да намерите причините. Затова се опитайте да не приемате гнева и прегарянето на партньора си лично, тъй като това може да доведе до разширяване на линиите на разлом в основата на връзката ви.

да комуникирате
Как да комуникирате с партньор, който ви избягва?

Не се чувствайте обезсърчени от разединения подход на партньора си

Вашият избягващ партньор може да се нуждае от достатъчно пространство, за да се саморегулира. Ако установите, че се отдръпва точно когато сте си мислели, че нещата вървят гладко, опитайте се да не го приемате лично и да комуникирате редовно. Възможно е близостта да е предизвикала вътрешните им страхове от отхвърляне и затова да искат да се дистанцират, докато се справят със ситуацията. Най-добрият ви подход би бил да насочите вниманието към себе си и да ги уверите, че сте на разположение.

Вижте още:

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Как да изглеждаме скъпо облечени: 7 цвята /СНИМКИ/

10 начина да му покажете, че държите на него

5 съвета как да си върнете бившия

Tagged ,
на горе