Как да спрем да се влияем от чуждото мнение
Психологически

Как да спрем да се влияем от чуждото мнение

Борите ли се с безпокойството от чуждото мнение и какво мислят хората за вас? Ние сме общество, което е силно повлияно от думите на другите. Твърде често приемаме присърце казаното от другите, когато не е необходимо.
Въпреки че всеки има право на мнение, това не означава, че хората трябва да изразяват мнението си без да го искат.

Ако сте човек, който смята, че трябва да попитате приятели и семейство за мнението им, преди да можете да направите нещо, ще ви бъдат от полза съветите от нас как да спрете да придавате толкова много тежест на възгледите на другите хора.

Става въпрос по-малко за това да не се вслушваме в мненията на другите хора, а повече за това да не изпитваме натиск да живеем според тях. Създадохме много размита граница между слушане и съобразяване с това, когато чуем нещо, особено ако е базирано на страх, натиск или стрес.

В тази статия разкриваме няколко начина, по които можете да спрете да слушате мненията на другите хора и да продължите напред с увереност в собствените си решения.

Как да спрем да се влияем от чуждото мнение

9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете

Разкрихме ги: тези зодии са най-добрите любовници

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Как да спрем да се влияем от чуждото мнение

Не е нужно да живеете според мненията на другите

чуждото мнение
как да спрем да се влияем от чуждото мнение снимка: pinterest

Когато моделираме поведението си има значение какво другите казват за нас. Но в степента, в която ние допуснем да има значение. Да се тревожим непрекъснато за чуждото мнение и чувства неминуемо води до пренебрегване на собствените.

Умението да изолираш личността си по здравословен начин, да имаш контрол над вътрешните си състояния и да се чувстваш свободен да не се съобразяваш с другите се гради цял живот. Но отправната точка си остава да сложим край на излишните терзания.Да не се интересуваме толкова от мненията на другите хора е умение, което усъвършенстваме с времето.

Пуснете онази мисъл, която ви тормози, кажете си “Голяма работа” и осъзнайте как ви олеква. Вдишайте и си припомнете, че сте живи и здрави, имате нещата, които имате и животът си е ваш. Прегърнете идеята, че имате право да правите своите грешки и се почувствайте щастливи.

Емоциите имат своето място в нашия живот, но не следва да им отреждаме централна роля. В сърцевината на съществуването ви сте вие, а вие не сте САМО емоции. Изтъкани сте още от мисли, страхове, мечти, сънища, копнежи, тяло.

Наслаждавайте се на индивидуалността си

чуждото мнение
как да спрем да се влияем от чуждото мнение снимка: pinterest

Човешко е да имитираш други хора. Особено често го виждаме при младежите, които копират стила на обличане, прическата и маниера на поведение на свои познати или някоя знаменитост. Но в крайна сметка всичко, което можеш да бъдеш е… себе си.

Опитът да бъдеш някой, който не си, винаги ще те остави неудовлетворен, независимо колко се възхищаваш на този човек. Забавното е, че най-често се стремим да възприемем външния вид и поведението именно на хората, които се чувстват най-комфортно да бъдат индивидуалистични. Ако наистина искаме да ги копираме, трябва да развием собствената си индивидуалност.

Всички имаме странности, уникални гледни точки и ексцентрични навици. Колкото повече сме способни да се отпуснем с тях, толкова по-комфортно започваме да се усещаме в кожата си. Опитайте се да не се влияете от чуждото мнение.

Помислете за Източника

чуждото мнение
как да спрем да се влияем от чуждото мнение снимка: pinterest

Всички молим другите за съвет, защото в човешката природа е любопитно как другите биха се справили с дадена ситуация. Имайте предвид, че освен ако човекът, когото питате, не е професионалист, отговорът, който ще ви даде, ще се основава на собственото му възприятие или опит. Отговорът не е задължително да има нещо общо с вас. Чуждото мнение не е фактор за вашето щастие.

Спрете да търсите съвети от всички

чуждото мнение
как да спрем да се влияем от чуждото мнение снимка: pinterest

Когато вземете предвид, че чуждото мнение на хората идват от собствения им опит, осъзнайте, че е вероятно да получите множество различни отговори. Това може да бъде объркващо и стресиращо, когато се опитвате да решите как искате да се справите с нещо.

Мненията на другите не са вашата реалност

Чуждото мнение и мислите на другите не са вашата реалност, освен ако не им позволите да бъдат.Ако някой ви мисли за слаб, безполезен, бездарен или неинтелигентен, неговите мисли не правят тези мнения верни. Ако започнете да интернализирате тези мисли, те ще започнат да ви влияят.

Tagged , , , ,
на горе