9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете

9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете
Любов и партньорство

9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете

Когато настъпи труден момент във вашата връзка и се сблъскате с дистанциран партньор, вие сте изправени пред истинско изпитание. Начинът на комуникация с подобен човек е много сложен, а вие трябва много да внимавате, за да не загубите връзката си.

Никога в едни любовни отношения не цари само мир и разбирателство. Срещнете ли обаче дистанциран партньор, то всичко се променя и вие трябва да дадете всичко от себе си, за да го върнете в правия път.

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Ето съвети как да общувате с дистанциран партньор:

Научете се леко да се разграничавате от партньора си

Съсредоточете се върху самоусъвършенстването си и развивайте нови хобита, за да развиете разнообразна личност. Вашият дистанциран партньор е само част от светът ви, но вие определяте правилата в него. Избягващият ви партньор ще започне да усеща липсата на присъствие и след това ще направи опити да общува с вас. Тогава е моментът вие да му покажете какъв дистанциран партньор е бил в мрачния период на връзката ви.

Бъдете човекът, към когото се обръщате във връзката

Въпросът „как да се справя с избягващата привързаност“ намира най-добър отговор чрез създаване на безупречна среда на доверие между двама души. Опитайте се да овладявате ситуациите, когато те са под ваш контрол, и да дадете на партньора си усещането „аз съм там“. Именно вашият дистанциран партньор бавно ще започне да се отваря за страховете си и ще очаква с нетърпение да се обърне към вас, когато има нужда от помощ.

дистанциран партньор 3
9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете

Отнасяйте се към него с уважение

През дните, когато партньорът ви се дистанцира от вас, е жизненоважно да разберете, че той може да го прави по някаква неизказана причина, която иска да запази за себе си. Като човешки същества всички ние сме склонни да жадуваме за малко топлина и обич, партньорът ви не е по-различен. Прегърнете го, дори когато не го е поискал, уважавайте избора му и най-важното – не се опитвайте да му въздействате с мисълта си, тъй като той може да почувства намеса в мисловния си процес.

Винаги питайте, преди да вземете решение

Независимо дали искате да целунете вашият дистанциран партньор по бузите, да планирате пътуване до уединено място или дори да поканите съседите си на обяд за без някаква явна причина, винаги се съобразявайте с мнението на партньора си. Това ще помогне да разбере, че цените неговото присъствие и съгласието му, преди да вземете каквото и да е решение, независимо дали е голямо или малко.

дистанциран партньор
9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете

Изхвърлете негативните утвърждения

Когато си казвате и вярвате, че вашият дистанциран партньор не е антисоциален или зъл и иска добро за вас и връзката, вие програмирате ума си да бъде малко по-внимателен и по-умел в ефективното общуване и съпричастност. Тази емпатия ще се прояви под формата на неизразено, тихо разбиране, което ще се засилва между вас двамата с годините.

Не сравнявайте и не се оплаквайте

Вашият дистанциран партньор може да е най-малко заинтересован да излезете на разходка по време на дългия уикенд и да се похвалите с достойни за социалните мрежи клипове, докато се забавлявате заедно. Това поведение е твърдо заложено, изграждано е с години и ще има нужда от време, за да се разгради. Ето защо, вместо да се оплаквате от липсата на ентусиазъм, направете му комплимент за усилията, които полага, за да подхранва връзката.

Поставете реалистични очаквания

За избягващите хора пробивът в малкия свят, който са си изградили, е истинска суета. Вашият дистанциран партньор може да избере тихата нощ, докато всички се забавляват в някой клуб. Разберете и приемете факта, че не е задължително двама души да са в унисон. Именно този контраст във вашата връзка я прави различна от другите. Поддържайте потока на комуникация прозрачен и помогнете на партньора си да се идентифицира с вашите очаквания във връзката.

9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете
9 начина да общувате с дистанциран партньор, без да го отблъснете

Опитайте се да се вслушате в неговите очаквания

Избягването, упражнявано от партньора ви, е резултат от отказа на обич през годините. Затова избягващите обикновено запазват мислите си за себе си и е важно да слушате добре, за да схващате по-добре и да подобрите качеството на връзката си.

Не се хвърляйте към избягващия партньор

Да задържиш потребностите си от интимност, когато се чувстваш изключително зле и победен, е истинска борба. Важно е обаче да не сте много податливи и гладни за обичта на партньора си, тъй като това би внушило страх от зависимост у партньора ви и би разширило съществуващите линии на разрив. За да предпазите интимността от помръкване, е необходимо да се отдадете на дейности с общи интереси, за да засилите ангажираността помежду си. Така и вашият дистанциран партньор постепенно отново ще върне желанието си да бъде близо до вас.

Вижте още:

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Как да изглеждаме скъпо облечени: 7 цвята /СНИМКИ/

10 начина да му покажете, че държите на него

5 съвета как да си върнете бившия

Tagged ,
на горе