Как да бъдете приятели с бившия си
Любов и партньорство

Как да бъдете приятели с бившия си

Когато сте затворили даден етап в живота си като една връзка, е възможно да искате да останете в приятелски отношения с бившия си. Не при всяка раздяла това е възможно и има и случи, в които трябва да прекратите всякакъв контакт с него.

Ако обаче вашият случай не е такъв, добре за вас. Все пак явно пазите добри спомени от него. Но има някои неща, които да направите за да е приятелството ви непокътнато и да не полудеете в процеса. Да сте приятели с бившия си е процес и ако започнете да забелязвате, че чувствата се прокрадват отново, би било разумно да се отдръпнете за известно време.

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Ето как въпреки всичко да бъдете приятели с бившия си:

Възстановете връзката си чрез социалните медии

Хайде сега да бъдем честни. Признайте си колко от вас след раздялата спряха да следват бившия си или още по-лошо, блокираха го? Е, ако и вие сте в тази графа, не се притеснявайте. Много жени го правят. В началото е трудно, знаем го. Може да минат седмици или месеци. Но ако започнете да усещате, че сте загубили приятел, можете да възстановите връзката с бившия си е чрез използване на социална мрежа.

Това обаче по никакъв начин не трябва да става публично. Пишете му на лично съобщение и му изпратете нова покана за приятелство. Обяснете мотивите за действията си. Нека той знае, че може да не сте заедно, но сте осъзнали, че все още цените бившия си като специален приятел. Важно е той да е наясно, че не искате да съживите стари любовни спомени, а да запазите близките си отношения.

Запознайте бившия си с новия си любим

За да сте приятели с бившия си, трябва да се чувствате комфортно един с друг и свързаните с това запознанства. Не така стоят нещата за настоящия ви партньор вероятно. Затова е хубаво да ги запознаете, ако с бившия си любим ще бъдете приятели. Може да е малко неловко в началото, но това е добре и за двете страни. Хем партньорът ви ще е сигурен във вас, хем бившият ви няма да получава смесени сигнали.

Как да бъдете приятели с бившия
Как да бъдете приятели с бившия

Приемете неловкостта

Като споменахме неловкостта, е, тя вероятно ще се появява поне в началото. Приемете, че може би сте две перфектни личности, които просто са ужасно несъвършени една за друга. Може да сте приятели с бившия си, но вероятно никога няма да сте най-добри такива. Във въздуха винаги ще витае нотка на неловкост, защото просто имате общо минало заедно. Важното е да свикнете с нея и това по никакъв начин да не ви се отразява, просто трябва време, за да стигнете до този етап.

Не прекрачвайте границата

Да имате приятелски отношения с бившия си определено носи своя дял от изкушения. Както може да имате идеални отношения със сегашния си партньор, така може да ви се прииска да скочите в прегръдките на бившия си приятел за малко утеха и любов в момента, в който нещата в настоящата ви връзка се влошат. Това е най-голямата грешка, която може да направите. Да имаш афера с някого, с когото си бил интимен по-рано, в крайна сметка е много просто, но последствията ще са сериозни за всички ви.

Не говорете за стари спомени

Старата ви връзка може да е специална, но трябва да изградите нова – като приятели. Разговорите за любимото ви прекарване като двойка или за годишнини, няма да помогнат на нито един от вас. Не говорете за старата си връзка и за специалните ви моменти. Това няма да ви помогне да изградите истинско приятелство.

Изчакайте малко

Ако излизате като приятели веднага след раздялата с бившия си, нещата може да не проработят. Не само, че няма място за приключване или тъга, но има и широка възможност за ревност. Ако не си дадете време да свикнете с факта, че вече нямате романтична връзка, преодоляването на връзката може да бъде възпрепятствано. Ако планирате да останете приятели след раздялата, отделете време да не разговаряте всеки ден. Това да продължавате да си изпращате мемета по цял ден не доказва, че и двамата сте зрели, защото без пространство не продължавате напред.

Как да бъдете приятели с бившия
Как да бъдете приятели с бившия

Какво ще споделите?

Ако сте се договорили да останете приятели, трябва да има някои основни правила, за да не се превишава. Приятелство не означава най-добри приятели, така че за известно време може да искате да запазите нещата на повърхността. Например, ако се срещате с друг човек, бившият ви приятел може да не е най-добрият човек, при когото да отидете да споделите новината или да поискате съвет. Опитайте се да разберете как искате да преминете през това с бившия си. Искате ли да говорите за бъдещи връзки веднага или сте съгласни да отделите известно време, преди да разговаряте за нещо, което може да породи стари чувства?

Вижте още:

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Tagged , , ,
на горе