дупе
Добра форма

Кажете сбогом на палачинковото дупе

Знаете ли, че размерът и формата на вашето дупе може да ви накара да изглеждате по-стари, отколкото сте или че плоските задни части буквално могат да ви състарят? Случвало ли ви се е да се наредите зад някого и да можете веднага да прецените възрастта му, преди изобщо да видите лицето му? Да, понякога това се дължи на избора на облекло и прическа, но голяма част има връзка с физиката. Глутеусите са една от най-големите мускулни групи в тялото ви, така че привличат много внимание, когато ви гледат отзад. Казано накратко: плоското дупе ви състарява.

Топ 5 упражнения за бедрата

4 начина да промените връзката си с храната за по-здраво тяло и дълголетие

3 индийски мудри за здраве и благополучие

Научете как да се отървете от плоското дупе, известно още като палачинково дупе

 

Знаете ли, че задната ви част може да ви накара да изглеждате по-стари, отколкото сте или че плоското дупе може да ви състари? Губим средно 5% от мускулната маса на всеки 10 години след 35-годишна възраст, което се отразява на формата на дупето ни. Също така, с напредването на възрастта мазнините естествено се влошават и кожата става по-отпусната, което кара дупето ви да изглежда сякаш е увиснало.

Палачинково дупе

От дънките ви става палачинка?

Дънките, които носите, знаете – старите и удобните – може да ви състарят и да направят дупето ви да изглежда по-плоско, отколкото е, или да ви направят като палачинка. Потърсете повдигащи дупето дънки ; може да намерите чифт, който ви подхожда повече. Ако сте готови да направите незначителна модна актуализация, просто надграждането на дънките ви може да ви осигури страхотни резултати за изграждане на дупе, преди да направите един клек! Въпреки това, няма да искате да спрете дотук.

Дебело дупе Vs. Мускулесто дупе

В нашите тийнейджърски години мастната подложка, кожата и мускулите са все още твърди, така че можехме да ядем повече от това, което искахме (пица и пържени картофи) и все още да се наслаждаваме на нахално и може би леко набито дупе! С годините обаче ситуацията се променя: метаболизмът се забавя, много от нас започват да се движат по-малко и да наблягат на сладкото и тестеното. Мускулите се отпускат и формата на задните части се променя в неблагоприятна посока.

Какво е палачинково дупе?

Палачинковият задник очевидно е плосък задник.  Около 50-годишна възраст, с приближаване на менопаузата, нивата на естроген може да започнат да падат. Губите мазнини в дупето и мускулна маса, което означава, че губите стегнатост. Този процес, за съжаление, започва през 30-те ви години, така че колкото по-рано започнете с добра рутинна тренировка за стягане на задните части, толкова по-добре ще бъде за вас в по-късните години.

Изглеждайте по-млади отзад

Случвало ли ви се е да се наредите зад някого и да можете веднага да прецените възрастта му, преди изобщо да видите лицето му? Част от това се дължи на избора на облекло и прическа, но преди всичко е свързано с физиката. Глутеусите са една от най-големите мускулни групи в тялото ви, така че привличат много внимание, когато ви гледат отзад.

Генетиката винаги ще играе роля, но не използвайте това като извинение. Повечето от нас няма да получат страхотно дупе, като седят върху него.

 

Страхотният задник не е просто суета: той е полезен за здравето!

Страхотната задна част ще ви даде по-здраво ядро ​​и по-добър баланс като цяло. Тялото е като верига. Колкото повече работим за укрепване и изграждане на всяка част, толкова повече увеличаваме шансовете всичко свързано да функционира и да се движи, както се предполага, вместо да компенсира частите, които сме пренебрегвали през годините.

3 лесни упражнения, които можете да правите, за да премахнете палачинковото дупе

 

Тренировка за дупе
Тренировка за дупе

1. Степер

Ако сте начинаещ, практикувайте да тренирате на степер(това е машината във фитнеса, на която имитирате качване по стълби). Степерът е един добър приятел, който може едновременно да изгради глутеусите ви и да увеличи кардиото ви. Ако имате проблеми с коляното, може да не успеете да направите този преход, така че винаги е ок да се консултирате с професионалист, ако имате притеснения кое е най-доброто за вас.

2. Клекове

Основният клек все още е страхотно упражнение за изграждане и укрепване на дупето ви. Можете да ги правите със или без ластик ; те са ефективни и в двата случая.
Друг бонус за кляканията е, че можете да ги правите навсякъде. Създайте си навик да правите клякания у дома или когато си почивате от работа. Правете ги между зарежданията на прането или дори докато стоите пред микровълновата – това е автоматичен, зададен по време набор. Станете от дивана и направете серия (или няколко серии) клякания, докато гледате телевизия. След като основният клек без тежест стане лесен, опитайте да добавите тежест. Вземете гири или тежест във фитнес залата и се задълбочете в този клек.

3. Бягаща пътека под наклон

Много хора използват бягаща пътека за бързо ходене или бягане, но повечето не използват функцията за наклон. Много бягащи пътеки са настроени да преминават от 0 градуса (плоска повърхност) до 20-30 градуса наклон. Случвало ли ви се е да изкачвате стръмен хълм или пътека, а на следващия ден да ви боли на странни и необичайни места? Това е наклонът! Ходенето по наклон е насочено значително към седалищните мускули.

Ако сте начинаещ, опитайте да зададете наклона на 20 градуса и да вървите бързо – в началото с удобно за вас темпо. Имайте предвид тук, че целта е да се почувствате неудобно, така че мислете за това като за прогресия. Както при повечето упражнения, можете да изпълнявате варианти, които ще натоварят повече мускулите на дупето ви. Не забравяйте обаче да започнете с най-важния фактор, който е да стоите изправени. Не се облягайте на страничните релси, или това упражнение няма да има полза.

В заключение

Има много по-агресивни упражнения за глутеуси, които ще ви накарат да тичате из цялата фитнес зала, да се натоварвате с тежести и да се чувствате професионалист, но винаги е добре да започнете с основите. Работете върху изграждането на известна увереност и след това преминете към по-предизвикателни движения. Понякога, когато нещата са по-сложни, е по-малко вероятно да се съсредоточим върху факта, че най-ефективната тренировка е тази, която е последователна. Последователността във вашите тренировки винаги ще ви даде по-добри резултати от сложна рутина, която няма да правите достатъчно често, за да постигнете резултати.

 

Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, ако имате някакви здравословни проблеми, които могат да ви попречат да изследвате рутинната фитнес форма и да получите препоръки кое ниво на активност е най-добро за вас. Ако имате въпроси относно правилната форма и мускулната функция, съветваме ви да работите директно със сертифициран личен треньор.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе