Кажете ни какво кафе пие, за да ви кажем какъв е

Кажете ни какво кафе пие, за да ви кажем какъв е
Любов и партньорство Психология

Кажете ни какво кафе пие, за да ви кажем какъв е

Излезли сте на първа среща и още не знаете нищо за него. Той си поръчва кафе… обърнете внимание какво е то… Ето някои любопитни тълкувания по въпроса: 

 

Черно кафе: Скучен 

 

Ако сте на среща с някой, който наистина обича черно кафе, сте намерили човек, който е наясно с това какво харесва и какво не, не обича да пробва нови неща и да променя навиците си. Той има една любима марка бира, определена сутрешна рутина, определено време за размисъл върху екзистенциализма на живота и т. н. 

 

Еспресо: Работохолик

 

Ако току-що е поръчал еспресо, вие не сте на среща, вероятно вместо това сте на интервю за работа. Пиещите еспресо обичат да се смятат бизнес магнати, които винаги са в движение. В някои случаи това се оказва вярно. Не знаем за целувка, но може би просто ще получите бизнес предложение до края на срещата.

 

Лате – Въплъщение на „Ще имам всичко“

 

Любителите на лате са склонни да бъдат много отзивчиви хора, а с точно такъв човек бихте искали да сте на първа среща. Може да ви направи впечатление обаче, че са доста нерешителни и дълго се колебаят преди да решат какво да поръчат за ядене, втренчени в менюто. 

 

Капучино: Контролиращ

 

Ако той си поръчва капучино, отговаря на профила на човек, който обича да държи нещата в свои ръце и да контролира. 

Означава ли това, че ще поиска паролата ви за телефон няколко седмици след срещата? Вероятно не, но може да видите, че опитите ви за парола са максимални, докато се върнете от вземането на душ.

 

Студено кафе: Експериментатор

 

„Всичко, което блести, е злато“ може би е най-добрият начин да се опише тази личност. Те винаги търсят следващото най-добро нещо и не се страхуват да опитат нови неща. Не, това не означава непременно, че търсят следващата най-добра среща след тази с вас, така че не позволявайте на безпокойството от избора му на кафе да ви завладее.

 

Ако седите от другата страна на масата и пиете черното си кафе, намерете утеха във факта, че противоположностите се привличат … може би?

 

Фрапучино: Предпазливият

Поръчва си нещо, което всъщност не е кафе. Консумацията на кофеин стимулира отделянето на кортизол и ако той е склонен към тревожност и е твърде напрегнат, може да избягва употребата му. Би могъл да си поръчва и чай, само за да се наслади на компанията ви, защото просто не си пада по кафето. 

 

В тези шеговити характеристики може и да няма нищо вярно, а е възможно и да има точни попадения. Това ще разберете в хода на опознаването на човека. Дайте му шанс, бъдете наблюдателни и ще получите информацията, която ще ви покаже дали това е вашият човек. Кафето е само началото…

 

Tagged , , ,
на горе