Искате бившия си обратно Първо направете тези 5 неща
Любов и партньорство

Искате бившия си обратно? Първо направете тези 5 неща

Нека да бъдем честни – да се върнете при бившия си може да бъде трудна задача. Има обаче начини да увеличите шансовете си за успех, ако подходите внимателно и не прибързвате.

Искате бившия си обратно? Първо направете тези 5 неща

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

Ето 5 неща, които да направите преди да предприемете стъпки към бившия си.

Преоценете връзката си с бившия си

Вместо да бързате да си върнете бившия си, е добре да направите пауза и да преоцените връзката си. Отделете малко време, за да проверите дали и двамата сте готови да положите усилия, за да заздравите разрива, и дали ви е удобно да бъдете уязвими един пред друг. Помислете за фактори като уменията ви за общуване, надеждността, отдадеността, хармонията, насърчаването и цялостното удовлетворение. Този процес може да даде представа за областите, на които е необходимо да се обърне внимание, преди да се пристъпи към помирение.

Искате бившия си обратно
Искате бившия си обратно

Прекарайте време насаме

Понякога вземането на глътка въздух от една връзка може да направи чудеса и за двете страни. То дава възможност за индивидуален самоанализ и личностно развитие и представя нова гледна точка към връзката.

Освен това личното време може да насърчи признателността и да засили индивидуалността, като постави основите на по-силна връзка, която може да преодолее по-добре предизвикателствата. Имайте предвид, че стабилните взаимоотношения се нуждаят от моменти на раздяла, за да процъфтяват и да издържат.

Искате бившия си обратно
Искате бившия си обратно

Спазвайте правилото за забрана на контактите с бившия си

Правилото за преустановяване на контактите служи за отдих на двойките, които имат нужда да се оттеглят и да преосмислят романтичната си връзка. То дава възможност за изцеление и самоанализ и на двете страни.

По време на този период на забрана на контактите комуникацията не трябва да се осъществява по никакви канали, независимо дали става въпрос за текстови съобщения, електронна поща или телефонни обаждания. Като се придържат към това правило, двамата партньори получават възможност да постигнат яснота и по-широко разбиране един за друг.

Въздържането от контакт с бившия си може да ускори процеса на изцеление. Човек трябва да практикува дисциплина по време на тази почивка, за да се възползва напълно от нейните предимства. Затова се отдайте на дейности, които носят радост, и се стремете към лично усъвършенстване. Този момент е идеалното време да оцените връзката обективно и да придобиете нова перспектива.

Освен това този период от време може да се използва за саморазвитие и психическо благополучие, като по този начин може да разпалите отново страстта с бившия си. При спазване на търпение и ангажираност периодът на „забрана за контакт“ може да доведе до съживяване на връзката.

Извинете се, ако е необходимо

Ако сте попаднали в ситуация, в която сте причинили вреда на връзката, поемете отговорност и поднесете искрени извинения. Вземете предвид как действията ви са повлияли на партньора ви и покажете искрено разкаяние. За възстановяването на една връзка е необходимо нещо повече от това да се извините, но това е едно начало. Признайте грешката си, уведомете бившия си, че сте наясно как сте го наранили.

Бъдете съпричастни към чувствата му и положете усилия да възстановите доверието. Предприемете активни стъпки, за да покажете ангажимента си за възстановяване на връзката. Действията говорят по-силно от думите, така че бъдете готови да направите промени, за да предотвратите бъдещи вреди.

Искате бившия си обратно
Искате бившия си обратно

Анализирайте какво сте научили

Погледът назад към връзката с бившия си е безценна възможност да прецените как тя е повлияла на възприятието ви за себе си, за другите и за отношенията като цяло. Това е отлична възможност да откриете неща, които може би не сте знаели преди. С това ново осъзнаване можете да работите за култивиране на по-добри и по-силни взаимоотношения.

Разсъждавайте върху това, което сте научили от връзката с бившия си партньор, например значението на това да бъдете честни за нуждите и чувствата си или да превърнете общуването в приоритет. Тези преживявания могат да ви насочат към това да подхождате към бъдещите си взаимоотношения с повече съпричастност и съзнателност. Винаги помнете, че личностното развитие е непрекъснат процес, а самоанализът е отлична отправна точка за това развитие.

След като сте преминали през всички тези стъпки, е време и да възстановите контакта с бившия си

Намирането на път обратно към старата любов след период на раздяла не е лесно, но усилията си заслужават. Когато инициирате контакт, подходете любезно към ситуацията и проявете истинско любопитство към настоящия му живот, като задавате отворени въпроси. Възстановяването на доверието и изразяването на признателност чрез внимателни жестове, като подаръци или мили послания, може да има решаващо значение за възобновяването на романтиката ви.

Не забравяйте, че търпението е от ключово значение, тъй като може да са необходими няколко дни, за да може бившият ви партньор да се отвори към идеята за възстановяване на връзката. Ако и двамата сте съгласни да опитате отново, не бързайте и се съсредоточете върху създаването на здрава основа за светло бъдеще. Преди всичко, честността и ясната комуникация са от съществено значение за всяка здрава връзка. Уважавайте границите на другия и останете открити и честни по отношение на емоциите си.

Въпреки че връзките могат да бъдат трудни, те също така носят голяма радост и удовлетворение в живота. Ако в крайна сметка нещата не се получат, не се самобичувайте за това. Останете оптимисти и приемете възможностите, които се появяват на пътя ви, знаейки, че преоткриването на любовта винаги е възможно.

Вижте още:

Изненадващо зрели неща, които да кажеш, като той скъса с теб

Зодиите, които лесно изпадат в паника

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Бог има план за теб. Просто повярвай

Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си

Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Парите не могат да купят истински важните неща в живота

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе