Защо бягаме от връзките
Психологически

Защо бягаме от връзките?

Защо бягаме от връзките? Защо някои хора се страхуват от близки отношения и смятат, че просто не могат да ги изградят. Ето мнението на психолози по темата:

Неспособност за влияние – ражда се в детето, когато не може да помири родителите си, да ги направи щастливи. Оказва се, че то се е кастрирало, пренебрегнало е способността си да бъде способно. Детето мисли следното: „Ако не съм повлиял на живота на най-близките и скъпи за мен хора, ако не съм направил най-важното нещо в живота си и всички други въпроси са много по-малко важни, тогава не съм способен на нищо. Ако не съм способен на каквото и да е, тогава нищо, което захвана, не може да се получи. Тогава ще предусещам кога ще ме напуснат: ще си тръгна, преди да ме напуснат отново и да ми покажат моята неспособност, с която ще остана сам.“

Защо бягаме от връзките?

Как да проверите състоянието на връзката си

Тайната на силната връзка: за 7 „плюса“ – 1 „минус“

Защо бягаме от връзките?

Откъде идва чувството за провал?

Ако това се е случило с вас, вие все още сте хванати в капана на миналия контекст, все още се опитвате да „спасите“ родителите си, дори ако те не са физически наоколо и дори ако вече не са живи, внимателно прочетете написаното по-долу.

Не може цялата отговорност да е на един човек!!! Невъзможно е да носите товара за трима! Невъзможно е да докажете и обосновете правото си на съществуване! То просто съществува, без разум и оценка, не се нуждае от доказателство.

Трябва да се опитвате да се надскочите, тоест да докажете недоказуемото, отново да се изправите пред вашата „неспособност“, която, между другото, е илюзия.

Способност или неспособност не съществува!! Вие сте и правете това, което можете, или не можете.

Съществува само фактът на протичане на живота, вие влияете на действията си, но нито едно от тях не е достатъчно, за да ви оценят като „способен“ или „неспособен“.

Запомнете това и приемете себе си такъв, какъвто сте. Прекалената самокритичност с нищо не ви помага.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе