Топ 5 причини, поради които жените се развеждат
Любов и партньорство

Топ 5 причини, поради които жените се развеждат

В днешно време забелязваме тенденцията доста хора да се развеждат. Tъжно, но факт: една трета от браковете в наши дни завършват с развод. В стремежа си да разберат по-добре причините, които се крият зад разделите, фирма за запознанства за разведени и самотни родители направила проучване сред 43 хил. жени.

Някои хора смятат, че сексуалната изневяра е сред основните причини за развод, но са напълно на погрешна пътека.Между 60 и 70% от браковете завършват с развод, а причините за това могат да бъдат безкрайно много и различни. Бракът не идва с предупредителна табела, така че няма как да знаете срещу какво ще ви изправи живота.

Човек не сключва брак с нагласата да го прекрати. Ако подобна нагласа беше на лице, тогава човек изобщо нямаше да направи тази решаваща стъпка в живота си, а после да търси адвокат да се развежда. Лошото е, че повечето хора дори не осъзнават колко лошо се отнасят към своя брак понякога.

Съществуват още десетки и стотици причини, които развеждат семейни двойки, а сред най-често срещаните са следните:

Той не проявява интерес – кога трябва да се отдръпнете

6 начина да овладеем и спрем паник атаките

infomax-logo-50-15-HWКой е най-здравословният шоколад и защо? 

Топ 5 причини, поради които жените се развеждат

1.Брак по погрешни причини

развеждат
Топ 5 причини, поради които жените се развеждат

Бракът заради пари е една от причините, поради които някои двойки се развеждат. В действителност, много от двойките имат този проблем и той ги кара да напуснат връзката. Други просто се споразумяват за брак, само защото им се предлага с пари.

2. Проблеми с финансите

Парите правят хората смешни или поне така се казва и е вярно.

Ако една двойка не е на една и съща страница относно това как ще се управляват финансите, това може да доведе до ужасни проблеми.

Защо разводът е толкова често срещан поради финансова несъвместимост? Според статистиката за разводите, „последната капка“ причина за развода е липсата на съвместимост на финансовата сцена, което причинява почти 41% от разводите.

Всичко от различни навици на харчене и финансови цели до това, че единият съпруг прави значително повече пари от другия, причинявайки борба за власт, може да напрегне брака до точката на скъсване.

Освен това разликите в това колко пари всеки партньор внася в брака също могат да доведат до игри на власт между двойката. Проблемът с финансите кара двойките да се развеждат.

3.Постоянни спорове

развеждат
Топ 5 причини, поради които жените се развеждат

От караници за домакинска работа до спорове за децата; непрекъснатите спорове убиват много връзки и кара двойките да се развеждат.

Двойките, които изглежда продължават да водят един и същ спор, често го правят, защото смятат, че не са чути или оценени.

На мнозина им е трудно да видят гледната точка на другия човек, което води до много спорове, без изобщо да се стигне до решение. Това в крайна сметка може да бъде причина за развод за 57,7% от двойките.

4.Липса на интимност

развеждат
Топ 5 причини, поради които жените се развеждат

Това, че не се чувствате свързани с партньора си, може бързо да разруши брака, защото оставя двойките да се чувстват така, сякаш живеят с непознат или по-скоро като съквартиранти, отколкото съпрузи. Това ги кара да се развеждат.

Това може да се дължи на липса на физическа или емоционална близост и не винаги е свързано със секс. Ако постоянно държите на съпруга си студено, знайте, че след време това може да стане причина за развод.

Често двойките се борят с различни сексуални нагони и различни сексуални апетити. Това е началото на неприятностите и наистина може да измъчи двойката, докато се опитват да задоволят нуждите си. Освен това на различни етапи от живота нашите сексуални нужди могат да се променят, което може да доведе до чувство на объркване и отхвърляне.

5.Недостатъчно време заедно

развеждат
Топ 5 причини, поради които жените се развеждат

Дори и всичко да върви по мед и масло, недостатъчното време заедно може да накара някой от партньорите да се чувства много зле и дори в дългосрочен план може да доведе до депресия. Животът е странно нещо и понякога пренебрегваме нещата, приемайки ги за даденост.

Това е сред основните причини, поради които се разпадат браковете на хора, чиято работа е много ангажираща или включва чести пътувания. Класическите работохолици са твърде податливи на подобни проблеми и често при тях се наблюдава именно подобно стечение на обстоятелствата. Недостатъчното време прекарано заедно кара много двойки да се развеждат.

Tagged , ,
на горе