Той не проявява интерес – кога трябва да се отдръпнете
Любов и партньорство

Той не проявява интерес – кога трябва да се отдръпнете

Също толкова важно, колкото и да знаете как да привлечете нечий интерес, е да разпознаете кога е време да се отдръпнете. Понякога, каквото и да правите, просто нещата не се получават и той не отговаря на чувствата ви. Е, това не е краят на света, случват се такива неща и на най-добрите, както се казва. Вероятно и вие сте били в ситуация, в която някой ви харесва, но вие просто не гледате на него по такъв начин. За да не рискувате да станете досадна и да бъдете наранена, трябва да подходите към ситуацията с достойнство.

infomax-logo-50-15-HW Турнето Eras на Тейлър Суифт е първото с приходи над 1 милиард долара

infomax-logo-50-15-HW Георги Господинов: Има една родина, която всеки напуска

Ето някои признаци, че може би е време да се отдръпнете от този човек и да пренасочите усилията и очарованието си другаде:

Липса на интерес от негова страна

Какъв по-очевиден признак от този? Ако той е постоянно пренебрежителен, рядко установява контакт с очи или изглежда незаинтересован да ви опознае, това е голям знак, че не си пада по вас и трябва да се отдръпнете.

Но хей, не позволявайте това да ви обезсърчи. Знаем, че сигурно сте разочаровани, но не позволявайте на тъгата да се настани в душата ви. Вашият спътник в живота е някъде там и липсата на интерес от страна на човека, по когото си падате в момента, не определя стойността ви. Не го забравяйте.

Винаги инициирате

Случвало ли ви се е да се чувствате така, сякаш играете соло в предполагаем дует? Ако винаги вие сте този, който започва разговори, предлага срещи или полага усилия да поддържа връзка, може би е време да направите преоценка. Една балансирана връзка изисква двама активни участници.

Негативни вибрации

Никога не подценявайте интуицията си. Ако това, че често сте около него, ви кара да се чувствате неспокойни, това вероятно е сигнал да се отдръпнете. Вашият комфорт, безопасност и щастие никога не трябва да бъдат компрометирани.

Вижда се с някого

Ако той е отдаден на друга, уважавайте връзката им и елегантно направете крачка назад. Не забравяйте, че правилният човек в неподходящото време все още е неподходящ човек.

Когато настъпи подходящият момент, ще откриете този, който е предназначен за вас, затова трябва да се отдръпнете от другия по-скоро.

да се отдръпнете
Той не проявява интерес – кога трябва да се отдръпнете

Отсъствие на уважение

Уважението е в основата на всяка връзка. Ако той не ви уважава, постоянно омаловажава вас или другите или прави неуместни коментари, е време да натиснете спирачките и да се отдръпнете. Заслужавате човек, който ви цени и цени.

Той избягва лични въпроси

Ако той избягва лични въпроси или се отклонява от смислени разговори, това може да е знак, че не е готов или не желае да се свърже на по-дълбоко ниво. От съществено значение е и двете страни в една връзка да бъдат открити и уязвими един към друг.

Пази ви в тайна

Ако вече имате връзка, но той не желае да ви представи на приятелите си или не ви споменава пред другите, това е червен флаг. Заслужавате да бъдете с човек, който се гордее, че се вижда с вас.

Има повече стрес, отколкото радост

Ако взаимодействията ви с него предизвикват повече стрес, тревога или тъга, отколкото радост, това е ясен знак, че нещо не е наред и трябва да се отдръпнете. Взаимоотношенията трябва да ви издигат, а не да ви събарят. В този случай дори не се опитвайте да привлечете интереса му. По-добре да се отдръпнете, защото само ще си загубите времето и това ще ви донесе негативни емоции.

да се отдръпнете
Той не проявява интерес – кога трябва да се отдръпнете

Важното е да се създават връзки!

В основата на всичко това е значението на автентичната връзка. Нашият набор от психологически съвети и трикове служи като полезен инструмент в кутията ви за запознанства, но не е цялата картина. Тайната съставка, магическият елемент, ако щете, е истинското, нефилтрирано вие.

Макар че всички обичаме тръпката от това някой нов човек да прояви интерес към нас, от решаващо значение е да помним, че запознанствата не са само за създаване на такъв. Става дума за създаване на връзки с хора, които ви ценят и оценяват такива, каквито сте, без да е необходимо да се преструвате или да полагате непрекъснати усилия. Докато използвате тези съвети, за да се ориентирате в сцената за запознанства, не пренебрегвайте знаците, че може би е време да се отдръпнете.

Това самоосъзнаване е също толкова важно, колкото и предизвикването на първоначален интерес. Да разберете кога да се оттеглите е акт на самоуважение и може да ви спести много душевни страдания.

Вижте още:

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Tagged
на горе