5 основни причини жените да се чувстват уморени

5 основни причини жените да се чувстват уморени
Психология

5 основни причини жените да се чувстват уморени

Много жени носят няколко шапки всеки ден и се чувстват уморени. Те могат да бъдат майка, партньор, съпруга, дъщеря, сестра, родител на домашен любимец, приятел, доброволец, служител – списъкът може да продължи безкрайно. Докато много от тези жени може да споделят, че са заети, щастливи и изпълнени, те са еднакво вероятно да кажат, че са изтощени през голяма част от времето.

Като родители, съпрузи, лица, които се грижат за тях и професионалисти, жените обикновено са склонни към умора.Обикновено имаме пътувания до работното място, над 40-часови работни седмици, деца, застаряващи родители и отговорности за управление на домакинство. Умората е много, много често срещан симптом при жените.

5 основни причини жените да се чувстват уморени

Четири идеи как да подобрите осветлението в домашния ви офис за намаляване на зрителната умора

Не трябва да жертвате комуникацията с детето си, за да му „дадете най-доброто“

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Изискванията, които жените поставят към тялото си, често са по-големи от грижите, които им полагат, което води до умора. А когато умората е хронична, може да се почувства като безкраен цикъл.Жената е символ на енергията, началото, изгрева на новия живот. Как е възможно тогава самата тя да губи своята енергия? В търсене на отговор на въпроса как жената губи своята енергия открихме отдавна забравени ценности и традиции, които са давали на жените криле и корени, здрави основи на семейството и щастие в дома за всички.

5 основни причини жените да се чувстват уморени

1.Недостатъчен сън

уморени жени
5 основни причини жените да се чувстват уморени снимка: pinterest

Сънят регулира хормоните, особено мелатонина. Възрастните се нуждаят от седем до девет часа спокоен сън на нощ. Качеството на съня на жените може да бъде компрометирано от няколко фактора, включително кофеин, хронична болка, стрес, горещи вълни, електроника и партньори, които се бият или хъркат.

Решението за уморени хора е добра хигиена на съня.Спалнята е само за две неща: сън и секс. Храненето, ученето, работата, гледането на телевизия или използването на електроника – всичко това трябва да се извършва в друга стая.

2.Няма достатъчно упражнения

уморени жени
5 основни причини жените да се чувстват уморени снимка: pinterest

Дългите периоди на бездействие могат да увеличат чувството на умора. Движението засилва метаболизма и енергийните нива. Той също така подобрява циркадните ритми, намалява хормоните на стреса и помага за промяна на състава на тялото чрез увеличаване на мускулите и намаляване на мазнините.
Знаете ли, че тези от нас, които спортуват, жадуват за по-здравословни храни?Вярно е. Препоръчваме ви да правите 10 000 стъпки на ден или да правите повече от 30 минути кардио пет или шест дни в седмицата. Когато липсват достатъчно упражнения хората се чувстват уморени.

3.Лоша диета

уморени жени
5 основни причини жените да се чувстват уморени снимка: pinterest

Може да е трудно да имате добро хранене при забързан начин на живот. Натоварените графици и ограниченото време на жените могат да доведат до нередовни или пропускани хранения, което може да причини преяждане заедно с глад за въглехидрати и захар.

За съжаление, пропуснатите хранения и диетата с високо съдържание на въглехидрати и мазнини може да доведе до инсулинова резистентност и дефицит, дефицит на желязо и витамин D, киселинен рефлукс, диабет и лошо качество на съня.

Всички ние се нуждаем от протеини и сложни въглехидрати, за да поддържаме енергийните си нива.Нуждаем се от добре балансирани диети със зеленчуци, плодове и естествени, непреработени храни за ценни витамини и хранителни вещества. По този начин няма да се чувстваме уморени.

4.Проблеми с теглото

уморени жени
5 основни причини жените да се чувстват уморени снимка: pinterest

Докато лекарите знаят, че лошите навици за сън могат да допринесат за наддаване на тегло, изглежда, че излишните телесни мазнини също могат да повлияят на качеството на съня и да се чувстваме уморени.Коремната мазнина произвежда протеини, които предизвикват възпаление, което пречи на нормалните процеси в тялото.

Затлъстяването също е свързано със сънна апнея, която може да допринесе за лошо качество на съня.
Решението на умората не винаги е бързо решение. Това често изисква промени в начина на живот и много упорита работа.

5. Стрес

уморени жени
5 основни причини жените да се чувстват уморени снимка: pinterest

Депресията, стресът и безпокойството могат директно да причинят умора, както и да доведат до лошо качество на съня, като по този начин се чувстваме уморени. Умората често има емоционален компонент.

Емоционалният стрес причинява по-високи нива на кортизол – хормонът на стреса в тялото – което може да доведе до физически ефекти, включително наддаване на тегло, недостатъчен сън, отслабена имунна система и лоша дългосрочна памет.

Вашият инстинкт може да е да поискате сънотворно средство, което да ви помогне да заспите. Истинското лечение на емоционалния стрес обаче често е мултидисциплинарно – техники за релаксация, упражнения, алтернативни техники като медитация или внимание и, когато е подходящо, лекарства.

 

Tagged , , ,
на горе