Успех! Българчета със златни медали в Будапеща

Успех! Българчета със златни медали в Будапеща
Добрата новина

Успех! Българчета със златни медали в Будапеща

Победа и златни медали за състезателя на СКПС-Витоша Крис Йорданов от провелото се състезание по скокове във вода в Унгария. Младият спортист е победител и спечели златни медали в дисциплините 3 метра трамплин и кула на турнира по скокове във вода „Олимпийски надежди“, който се проведе в плувен комплекс „Дуна Арена“ в унгарската столица Будапеща.

Крис Йорданов е възпитаник на Георги Чобанов и стана безапелационен победител с над 50 точки разлика в двата финала, състезавайки се във възрастова група 10-11 години. През тази година Йорданов е спечелил 18 златни медала от държавни и международни турнири.

Успех! Българчета със златни медали в Будапеща

Още една световна титла за българския спорт: Кирил Илиев е световен шампион по Таекуон-До ITF

ЖЕНИТЕ В ГОЛЕМИЯ СПОРТ

Награда за ученика Васил Китов, предал на полицията чанта с 5625 лева

Други наши млади спортисти в този спорт са Теодор Бъчваров (Ботев Враца), който се класира на 11-о място на 1-метров трамплин, Стефан Боюклиев (Витоша София) стана 12-и и състезателят на Славия Ясен Игнатов, който зае 14-а позиция.

В международния турнир взеха участие състезататели от много страни – Унгария, Полша, Чехия, Испания, Литва, Австрия, България, Украйна.

Националните състезатели Ива Ереминова и Цветомир Ереминов, заедно с Крис Йорданов, ще продължат подготовката си в Будапеща за състезанията през следващата 2024 година. Те ще останат в столицата Будапеща, защото в България за сега няма подходящи условия за подготовка на състезателите и развитието на този спорт.

infomax-logo-50-15-HWАсен Василев: Няма как да станем богата държава, ако поддържаме евтина работна ръка

Tagged , , , , ,
на горе