Награда за ученика Васил Китов, предал на полицията чанта с 5625 лева

Награда за ученика Васил Китов, предал на полицията чанта с 5625 лева
Добрата новина

Награда за ученика Васил Китов, предал на полицията чанта с 5625 лева

14-годишното момче от Дупница Васил Китов получи специална награда, връчена му от старши комисар Светослав Григоров – директор на ОДМВР-Кюстендил за намерена крупна сума пари.

По време на тържество послучай празника на полицията 8 ноември, ученикът Васил Китов беше награден за своята честност и достойнство.

Момчето и майка му предадоха на полицията чанта с огромна сума пари. Ученикът се намира в търговски обект, когато в близост до количките намира чанта. При отваряне, двамата с майка му виждат, че тя съдържа голяма сума пари. Оставят телефон за връзка на информацията на магазина, след което отиват в РУ Дупница. Парите са преброени – 5625 лв. Докато служителите изготвят приемно-предавателен проткол за намерените вещи, собственикът позвънява. След това парите и чаната са предадени на притежателя им.

Награда за ученика Васил Китов, предал на полицията чанта с 5625 лева

Директорът на ОДМВР-Кюстендил г-н Григоров благодари с думите: „Колеги, уважаеми гости, ще започна поздравленията с нашия подарък за Васко. Благодаря, Васко, благодаря на семейството ти, респект към честността. Бъди здрав, здраве и за семейството ти и бъдете сигурни, че добрите дела провокират добро! С удоволствие ти връчвам този Приз за честност и доброта и Грамота. Поздравления и искрено уважение към семейството ти!“.

Всички служтели на РУ Дупница изказаха своята благодарност на Васил и майка му за проявената отговорност, гражданска позиция и честност.

България си има още един шампион на Спешъл Олимпикс Берлин 2023

Мистичната Каменна гора – едно от най-силно енергийните места в България

Златен медал за малкия математик Керем Хазим, който смая всички с уменията си В Дубай

Класният ръководител на Васил Китов и директорът на профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница изказват своята радост от постъпката на момчето. Директорката Гергана Миленкова споделя: „Постъпката на Васко е доказателство, че има надежда в младите да постъпват да правят добро“.

За да поощрят постъпката на осмокласника, от ръководството на училището са решили да предложат Васил Китов да получи еднократна стипендия за своя героизъм и честност.

Директорът на ОДМВР-Кюстендил Григоров отчете следното: от началото на годината има леко завишаване на криминалната активност в сравнение с този период миналата година, но разкритията на престъпленията бележат ръст с повече от 9 пункта. В сравнение с предходната година сега този процет е около 48%.

Г-н Григоров каза също: „Благодаря ви за адекватните действия, професионална ангажираност и търпението по време на предизборната кампания и наскоро проведените избори за местна власт, за това че не подценихте нито един сигнал и възникнало напрежение и не допуснахте да бъдат нарушени човешки и граждански права”.

Връчени бяха награди на 20 служители за постигнати резултати, за проява на съобразителност, инициатива и висок професионализъм. „Писмена похвала“ получиха служители за постигане на високи резултати при изпълнение на служебните си задължения, за качествено и навременно изпълнение на всяка конкретна професионална задача.

infomax-logo-50-15-HWЕксперт: Лъжа е „новината“ за вредните дрожди в хляба

Tagged , , , ,
на горе