България си има още един шампион на Спешъл Олимпикс Берлин 2023

България си има още един шампион в Спешъл Олимпикс Берлин 2023
Добрата новина

България си има още един шампион на Спешъл Олимпикс Берлин 2023

Прекрасна новина! България си има още един шампион на Спешъл Олимпикс Берлин 2023 – световни игри за хора с интелектуални затруднения. Валери Маринов от Благоевград добави още един златен медал в актива за отбора на България. Той спечели общо 4 медала: един златен и три бронзови.

България си има още един шампион в Спешъл Олимпикс Берлин 2023

Special Olympics World Games Berlin 2023 са най-голямото приобщаващо събитие в света на спорта. Хиляди спортисти от света с интелектуални затруднения се състезават заедно в общо 26 спорта.

Игрите, които тази година се провеждат в Берлин, стартираха на 17 юни и ще бъдат закрити на 25 юни 2023 г.

Валери Маринов е на 45 г. от Благоевград, от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост и стана шампион в Спешъл Олимпикс Берлин`23 г. Той спечели общо 4 медала: един златен и три бронзови, в категории трибой, клек, тяга и лежанка. Поздравления и за двамата му треньори, които освен, че са се погрижили за отличната форма на шампиона, са го подготвяли за игрите безвъзмездно. А доброто дело бива винаги щедро възнаграждавано.

Валери и всички участници в този формат игри ни показват какво означава упоритост, вяра, воля, сила на Духа! Показват ни, че човешките възможности са огромни, когато има последователност, търпение и постоянство! Тогава успехът е налице!

Притча за необикновената сила на вярата

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

infomax-logo-50-15-HW Овчарят Антон, роден мюсюлманин, вдигна църква и говори с Бога

Tagged , , , ,
на горе