ЖЕНИТЕ В ГОЛЕМИЯ СПОРТ
Интересно

ЖЕНИТЕ В ГОЛЕМИЯ СПОРТ

 

   

 

    В спорта винаги има победители и победени. Всички се интересуват естествено от победителите. Големият спорт има своите златни имена и при дамите. Те са по-атрактивните и запомнящи се със своята грация и финес.

 

    Няма спор, че №1 при жените рекордьорки, е неземната Стефка Костадинова.

    На 30 август 1987 г. в Рим Стефка Костадинова печели световната титла със световен рекорд – 209 см, който и до днес не е подобрен. Няма нужда да изброяваме всичките й титли през годините. Достатъчно е да отбележим, че тя постига всичко, което може да има един атлет –  Стефка

Костадинова печели своята мечтана олимпийска титла в Атланта през 1996 г., скачайки 205 см.

 

    Успехите ѝ не спират до тук. Тя не остава безразлична към случващото се в българския спорт. Така през 2005г. застава начело и на Българския олимпийски комитет. Приносът ѝ към спорта е многостранен.

    Стефка Костадинова е наградена и с друго отличие, в своята колекция прибавя спортен „Оскар“ , като се нарежда до имена като Сена, Марадона, Пеле, Карл Луис, Майк Тайсън. Освен спортист, тя е и красива дама. Поради това е наричана и модна икона, заради перфектния ѝ външен вид и стил.

 

   

 

Нещо много любопитно за Стефка е, че самата Ванга ѝ предсказва успехите в спорта. Години по-късно Стефка прославя България. Думите на Ванга стават действителност. Нашата шампионка доказа на света, че е номер едно.

 

    Друга дама, оставила името си със златни букви в историята на спорта, е Флорънс Грифит Джойнер. През 1998г. тя пробягва 100 метра само за 10,49 части от секундата, това е световен рекорд, постигнат от жена. Този резултат граничи с невъзможното.

 

    Най-бързата жена в света показваше и много различна визия. Имаше невероятен стил, екстравагантни прически и тоалети, както и уникален маникюр.

    Винъс и Серина Уилямс са може би най-известните сестри в тениса. Много пъти са излизали една срещу друга на корта. Двете се срещат на Australian Open през 1998г. Винъс печели този мач в няколко сета, след което печели и реванша, последвал по-късно същата година на Откритото първенство на Италия. Така двете сестри стават хит в света на тениса. Комбинирано, те са спечелили 122 финала, а поединично имат 30 титли от Големия шлем.

    В зимните спортове също има дами, постигнали невероятни успехи. Спорно е коя от двете е по-добра Линдзи Вон или Микаела Шифрин. Двете са американски състезателки по ски алпийски дисциплини. Имат множество медали в спускането, в слаломи на различни форуми. Тези дами са изключително красиви, чаровни и  секси. Заради атлетичните им форми, всички модели могат само да им завиждат.

    Прекрасно е, че и жените правят чудеса и са конкурентно способни на мъжете във всички спортове. За в бъдеще ще очакваме още, и още победи на красивите дами в спорта, още подобрени рекорди и защо те да не са български. Желаем ви успех момичета!

Tagged , ,
на горе