8 естествени начина за силен имунитет
Здраве и красота

8 естествени начина за силен имунитет

Идва студеното време и трябва да се погрижим да имаме силен имунитет.Тъй като температурите рязко падат и дните стават по-къси, зимният сезон може да се превърне в огнище на вируси на настинка и грип.

Добрата новина? Има някои прости превантивни мерки, които можете да предприемете, за да подсилите имунната си система, да се предпазите от болести и да останете здрави – дори през най-студените месеци от годината.За да може да се радвате на страхотна зима, е добре да се предпазите от всички вируси и грипове, които съпътстват сезона. Заемете се с подсилване на имунната си система, защото здравето е на първо място.

В днешната статия ще ви дадем няколко съвета, с които да помогнете организма си, да го заздравите и да го направите по-устойчив.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

8 естествени начина за силен имунитет през зимата

Мийте ръцете си

имунитет
8 естествени начина за силен имунитет през зимата

Създайте си навик да миете ръцете си всеки път, когато се приберете вкъщи или използвате тоалетната, както и преди и след всяко хранене. Използвайте топла вода и сапун и изтъркайте ръцете си поне 20 секунди. Опитайте се да не докосвате лицето си, когато сте навън. Така ще имате силен имунитет.

Носете маска

Без ваксина, достъпна за широката общественост, в момента носенето на маска и спазването на указанията за социално дистанциране е най-добрата ни защита срещу COVID-19. Тези предпазни мерки, в допълнение към бдителността за миене на ръцете, могат също да помогнат за предпазване от обикновена настинка и сезонен грип и допринасянето на силен имунитет.

Наспете се

имунитет
8 естествени начина за силен имунитет през зимата

Получаването на достатъчно почивка е от решаващо значение за поддържане на имунната ви система силна и здрава, тъй като тялото ви се регенерира, когато спите. Стремете се към поне седем до осем часа затворени очи на нощ и спазвайте добра хигиена на съня, включително държане на устройства, излъчващи синя светлина, извън спалнята. Така ще имате силен имунитет.

Пийте вода

Водата изпълнява две важни функции в тялото ви: пренася кислород до клетките ви и отмива бактериите и токсините, причиняващи инфекции, далеч от тях. Поддържайте тялото си добре хидратирано, като консумирате 8-10 чаши вода дневно. Докато го правите, опитайте се да ограничите консумацията на алкохол и да избягвате пушенето, тъй като и двете дейности могат да дехидратират тялото ви. По този начин ще имате силен имунитет.

Станете активни

имунитет
8 естествени начина за силен имунитет през зимата

Стремете се към поне 30 минути на ден умерени упражнения, като ходене, туризъм или йога. Чрез засилване на притока на кръв, упражненията могат да помогнат за насърчаване на производството на бели кръвни клетки, които предпазват тялото ви от болести. Спортът помага за силен имунитет.

Яжте балансирана диета, пълна с витамини

имунитет
8 естествени начина за силен имунитет през зимата

Храните с високо съдържание на витамин С и антиоксиданти имат имуностимулиращи свойства, както и способността да се борят със свободните радикали, причиняващи заболявания, и възпалението в тялото ви. Избягвайте дълбоко пържени или преработени храни с високо съдържание на захар и мазнини. Вместо това изберете цветни плодове и зеленчуци, както и мощни суперхрани като боровинки и нарове.

Проучванията показват, че ехинацеята, чесънът и зеленият чай могат да помогнат за предотвратяване на обикновена настинка, но те няма да направят нищо за вас, след като вече я имате.Когато се разболея, посягам към купичка питателна, богата на минерали пилешка супа, за да се почувствам по-добре. Тези храни ще ви помогнат да имате силен имунитет.

Помислете за приемане на добавки

Мултивитамините могат да бъдат много полезни за подсилване на имунитета през цялата година. Тези, които вече следват добре балансирана диета, може да нямат нужда от тях. Доказано е, че повишената консумация на цинк помага в борбата с респираторните вируси, докато добавените витамини C, D и B12 могат да бъдат от полза, „ако не се чувствате лошо“.Използва се много маркетинг за прокарване на добавки без много научна подкрепа за твърденията им. Но витамин D, от който се нуждаем повече през зимата, тъй като се излагаме по-малко на слънчева светлина, е доказано, че влияе на имунната система по положителен начин.

Направете си релаксиращ масаж

имунитет
8 естествени начина за силен имунитет през зимата

Установено е, че масажната терапия има положителен ефект върху имунната система и подсилва имунитета. Проучвания показват, че масажът може да намали хормоните на стреса, които могат да отслабят имунната система, и да увеличи производството на бели кръвни клетки, които са от съществено значение за борбата с инфекцията. Освен това масажът може да подобри кръвообращението, което помага за доставянето на кислород и хранителни вещества до клетките на имунната система, което ги прави по-ефективни при функционирането им. Той също така може да намали възпалението, което може да помогне за намаляване на риска от развитие на хронични заболявания.

Tagged , ,
на горе