6 прости начина да освежите апартамента си

6 прости начина да освежите апартамента си
Идеи за дома

6 прости начина да освежите апартамента си

След месеци на взиране в едно и също пространство в апартамента си е лесно да се разочаровате от всички недостатъци, които възнамерявате да разрешите. В най-добрия случай може би просто ви е писнало от произведенията на изкуството на стената на галерията ви. Каквото и да ви притеснява, може да се убедите, че трябва да започнете от нулата.

Това е разбираема поредица от мисли, но какво ще стане, ако ви кажем, че преустройството на една стая може да бъде постепенно, просто и – още по-добре – да струва почти нищо? С течение на времето дори най-красивият интериор може да стане скучен. Извършването на ремонти в настоящата икономическа ситуация е твърде рисковано и скъпо. Предлагаме ви няколко прости начина за обновяване на дизайна на вашия апартамент, които няма да ви струват хиляди.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

6 прости начина да освежите апартамента си

1.Създайте сплотена стена на галерия

апартамента
6 прости начина да освежите апартамента си снимка: pinterest

Забравете какво сте чували: Стените на галерията далеч не са мъртви. Освен това те са забавен, лесен и евтин начин за декориране и персонализиране на апартамента. Ако сте искали да окачите стена на галерия, но предпочитате да не харчите парите за нови рамки, пазарувайте в дома си това, което може би вече имате, и използвайте кутия със спрей боя, за да ги боядисате в един и същи цвят.

Ще се изненадате колко много рамки вероятно имате в шкафовете или на тавана си.Като алтернатива можете да вземете няколко от магазина за употребявани стоки. И не се притеснявайте да ги накарате всички да съвпадат – разнообразието от стилове и размери може да внесе много визуален интерес към вноската.

2.Използвайте остатъчния тапет

апартамента
6 прости начина да освежите апартамента си снимка: pinterest

Имате остатъци от тапети от акцентна стена или друг проект в апартамента си? Използвайте го възможно най-бързо за евтин или безплатен проект за подобряване на дома. Използвайте остатъците от тапети, за да облицовате гърба на рафтовете или вътрешността на чекмеджетата си. Това няма да ви струва нищо, защото използвате това, което вече имате, а това прави огромна разлика.

Както традиционните (истински), така и подвижните (отлепване и залепване) тапети работят прекрасно, но за особено лесен проект, който можете да завършите за няколко минути. Отлепването и залепването не могат да бъдат победени.

3.Преобразете чекмеджетата си

апартамента
6 прости начина да освежите апартамента си снимка: pinterest

Когато ви е писнало от вашето пространство в апартамента ви, понякога функционалността или липсата на такава е истинският виновник. Ако подозирате, че това може да е така, насочете вниманието си към една често пренебрегвана област: вашите чекмеджета.

Чекмеджетата могат да бъдат разхвърляни и пренаселени.Използвайте кутиите за чекмеджета, за да създадете ред и да премахнете хаоса от вашите чекмеджета.Независимо дали атакувате вашето чекмедже за боклуци, килер, ще се изненадате каква разлика може да направи мини преобразяването.

4.Поглезете се редовно със свежи цветя

апартамента
6 прости начина да освежите апартамента си снимка: pinterest

Независимо дали ще вземете купчина лалета за няколко лева от ъгъла, или ще се регистрирате за абонаментна услуга за доставка, цветята са очевиден начин да добавите новост (и поп цвят) към апартамента ви. Поставете ги на бюрото си или на кухненската маса – където те ще ви помогнат да се събудите, преди кафето ви да започне.

Бонус съвет: Обикновен куп евкалипт, окачен от душ кабината ви, добавя евтино и подмладяващо настроение към вашата баня…

5.Разработете очарователен акцент (стена)

Искате нещо по-драматично и малко по-постоянно за апартамента ви? Помислете за акцентираща стена за вашата всекидневна или спалня. Или станете още по-скромни с акцентираща врата.

Ако всичките ви стени в хола са мръсно бели, изберете една и я пребоядисайте в канарче жълто или червено синьо. Тапетът не е евтин, но ако покривате само ограничено пространство, може да не счупи банката.

Някои тапети могат да се свалят, а стените винаги могат да бъдат пребоядисани, но не забравяйте да попитате вашия наемодател, преди да започнете да правите големи промени в апартамента си.

6.Уютен прозорец

апартамента
6 прости начина да освежите апартамента си снимка: pinterest

Един обикновен перваза на прозореца в апартамента ви може да се използва като маса или уютен диван.

Tagged , ,
на горе