8 причини, поради които другите не ни харесват

8 причини, поради които другите не ни харесват
Психология

8 причини, поради които другите не ни харесват

Не всички хора ни харесват. Има и такива, които не ви се радват изобщо, като ви видят.

Хората може да не ни харесват по милион причини, макар че всеки си има собствена класация в това, което най-силно го вбесява у околните. Има обаче качества, които дразнят почти всекиго.

Ако някое от следните се отнася за вас, решете да направите някои промени, дори само защото това също ще ви направи много по-щастливи.

8 причини, поради които другите не ни харесват

Не спирайте да работите върху връзката си с партньора

6 начина да получите любовта, която заслужавате

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

8 причини, поради които другите не ни харесват

1. Вие контролирате.

не ни харесват
8 причини, поради които другите не ни харесват снимка: pinterest

Да, ти си шефът. Да, ти си титанът на индустрията. Да, ти си малката опашка, която маха с огромно куче.

И все пак, единственото нещо, което наистина контролирате, сте вие. Ако откриете, че се опитвате усилено да контролирате други хора, вие сте решили, че вие, вашите цели, вашите мечти или дори само вашите мнения са по-важни от техните.Освен това контролът в най-добрия случай е краткотраен, защото често изисква сила, или страх, или авторитет, или някаква форма на натиск – нито едно от тях не ви позволява да се чувствате добре със себе си. Не всички ще ви харесват обаче.

2. Вие обвинявате.

Хората правят грешки. Служителите не отговарят на вашите очаквания. Доставчиците не доставят навреме.

Така че вие ​​ги обвинявате за проблемите си.

Но вие също сте виновни. Може би не сте осигурили достатъчно обучение. Може би не сте вградили достатъчно енергия. Може би сте поискали твърде много, твърде рано.

Поемането на отговорност, когато нещата се объркат, вместо да обвинявате другите и да се чудите какво не ви харесват, не е мазохистично; дава сила, защото тогава се фокусирате върху това да правите нещата по-добре или по-интелигентно следващия път.

И когато станеш по-добър или по-умен, ставаш и по-щастлив.

3. Опитвате се да впечатлите.

не ни харесват
8 причини, поради които другите не ни харесват снимка: pinterest

Никой не ви харесва заради дрехите ви, колата ви, вещите ви, титлата ви или постиженията ви. Това са всички „неща“. Хората може да харесват вашите неща, но това не означава, че харесват вас.

Разбира се, повърхностно може да изглежда така, но повърхностното също е несъществено и връзка, която не се основава на същество, не е истинска връзка.

Истинските взаимоотношения ви правят по-щастливи и вие ще създадете истински взаимоотношения само когато спрете да се опитвате да впечатлявате и започнете да се опитвате просто да бъдете себе си.

4. Вкопчвате се.

Когато се страхувате или сте несигурни, вие се държите здраво за това, което знаете, дори ако това, което знаете, не е особено добро за вас.

Липсата на страх или несигурност не е щастие: това е просто липса на страх или несигурност.

Задържането на това, което мислите, че имате нужда, няма да ви направи по-щастливи; пускането, за да можете да посегнете и да се опитате да спечелите това, което искате, ще.

Дори и да не успеете да спечелите това, което искате, опитът сам ще ви накара да се почувствате по-добре и да ви харесват повече.

5. Вие прекъсвате.

не ни харесват
8 причини, поради които другите не ни харесват снимка: pinterest

Прекъсването не е просто грубо. Когато прекъсвате някого, това, което всъщност казвате, е: „Не те слушам, за да мога да разбера какво казваш; слушам те, за да мога да реша какво искам да кажа.“

Искаш хората да те харесват? Слушайте какво казват. Съсредоточете се върху това, което казват. Задавайте въпроси, за да сте сигурни, че разбирате какво казват.

Те ще ви обичат за това – и вие ще обичате как се чувствате това.

6. Вие хленчите.

не ни харесват
8 причини, поради които другите не ни харесват снимка: pinterest

Вашите думи имат сила, особено над вас. Хленченето за вашите проблеми ви кара да се чувствате по-зле, а не по-добре.

Ако нещо не е наред, не губете време да се оплаквате. Положете тези усилия, за да подобрите ситуацията. Освен ако не искате да хленчите за това завинаги, в крайна сметка ще трябва да го направите. Така че защо да губим време? Поправи го сега.

Не говорете какво не е наред. Говорете за това как ще подобрите нещата, дори ако този разговор е само със себе си.

И направете същото с вашите приятели или колеги. Не бъдете просто рамото, на което плачат.

Приятелите не позволяват на приятелите да хленчат. Приятелите помагат на приятелите да направят живота си по-добър и по този начин ви харесват повече.

7.Вие проповядвате.

Критикуването има брат. Името му е Проповядване. Те споделят един и същ баща: съдия.

Колкото по-високо се издигате и колкото повече постигате, толкова по-вероятно е да мислите, че знаете всичко и да кажете на хората всичко, което мислите, че знаете. Накарайте всички да ви харесват.

8.Страхуваш се.

Всички се страхуваме от това, което може или не може да се случи, от това, което не можем да променим, или от това, което няма да можем да направим, или от това как другите хора могат да ни възприемат.

Така че е по-лесно да се колебаем, да изчакаме подходящия момент, да решим, че трябва да помислим малко по-дълго или да направим още проучване или да проучим още няколко алтернативи. Не се страхувай и така голяма част от хората ще те харесват.

Tagged , , ,
на горе