приятелската зона; добрият приятел
Любов и партньорство

10 неща, които добрият приятел прави

Добрият приятел е някой, от когото всеки човек има нужда в живота си. Без значение колко сте близки със семейството или партньора, понякога именно верен другар е този, който може да ви разбере най-добре и да ви даде правилните съвети. Той ще ви обича също толкова силно, но и ще може да види всичко от различна перспектива.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Ето и някои неща, които добрият приятел трябва да прави:

Не клюкарства зад гърба на другите

Изкушаващо е да споделяте пикантни подробности, но когато става въпрос за приятелите ви, дръжте ги в тайна. Сплетните могат да накърнят доверието и да наранят чувствата. Ако не бихте го казали пред тях, най-добре е изобщо да не го казвате. Добрият приятел не споделя тайните на близките си хора.

Помага ви да се развивате, както и вие на него

Добрият приятел насърчава личното и професионалното ви израстване. Това може да стане чрез споделяне на ресурси, предоставяне на конструктивна обратна връзка или просто като съветник за вашите идеи. Разбира се, този процес няма да работи, ако не е двупосочен.

Става въпрос за това да искате най-доброто за другия и да допринасяте активно за развитието му.

Прощава ви

Никой не е съвършен и това включва и нашите приятели. Ако направите грешка и искрено се извините, добрият приятел трябва да е отворен за прошка. Задържането на обида само натежава на приятелството.

с приятелите; добрият приятел
10 неща, които добрият приятел прави

Споделя нови знания и умения

Ако добрият приятел има умения или знания, които биха могли да ви бъдат от полза, той ще ги сподели с вас. Независимо дали става въпрос за това да ви на нов език, да ви помогнете с автобиографията или да ви покажете как да поправи течащ кран, става въпрос за това да си дадете взаимно възможност чрез споделени знания.

Търпелив е с вас

Търпението е от ключово значение във всяка връзка. Ако тя преминава през определен етап или е изправена пред предизвикателства, добрият приятел се познава и по това, че е търпелив с вас. Разбирането, че всеки има свое собствено темпо и борби, е от решаващо значение за поддържането на състрадателно приятелство.

Приема ви такава, каквато сте

Всеки човек има нещо, което го прави уникален. Добрият приятел приема тези качества, независимо дали става въпрос за странното ви чувство за хумор, артистичните ви таланти или способността ви да си спомнят неизвестни филмови факти. Добрият приятел ви харесва такава и не иска да ви променя за нещо или някой.

Надежден е

Надеждността е в основата на доверието. Независимо дали става дума за това да се появите навреме или да спазите обещание, да бъдете човек, на когото приятелите ви могат да разчитат, е от решаващо значение. Добрият приятел е именно такъв.

Помислете за случаите, когато сте разчитали на него за малки услуги или сериозни съвети – постоянното присъствие изгражда стабилни приятелства.

Насърчава здравословните взаимоотношения

Добрият приятел и вие се подкрепяте взаимно в стремежа си към здравословни, уважавани романтични връзки. Предлагате съвети, когато ги поискате, но уважавате избора на приятелите си. Става въпрос за грижа за емоционалното благополучие на другия.

Никога не изоставя приятелите си заради среща

Връзките могат да идват и да си отиват, но приятелите са за цял живот. Балансирането на романтичната връзка с приятелството е от решаващо значение. Изоставянето на приятелите заради нов романс може да остави трайни белези върху приятелството и добрият приятел знае това, поради тази причина никога не би ви пренебрегнал, когато имате нужда от него.

на граници; добрият приятел
10 неща, които добрият приятел прави

Създава забавни спомени

Никога не подценявайте силата на забавлението! От импровизираните танцови партита до дълбоките нощни разговори – тези моменти се превръщат в съкровените истории на вашето приятелство. Помните ли пътуването, което направихте заедно, изпълнено със смях и приключения? Това са преживяванията, които свързват и изграждат трайни спомени – такива, които най-добрият ви приятел вероятно само може да ви осигури.

Вижте още:

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Tagged
на горе