Отглеждане на сукуленти: важни съвети

Отглеждане на сукуленти: важни съвети
Идеи за дома Разни

Отглеждане на сукуленти: важни съвети

Сукулентите, със своите забележителни форми и разнообразни цветове, са привлекателни растения, които лесно могат да бъдат отгледани у дома. С изключителната си устойчивост и красота, те са чудесно допълнение към всяко жилище.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Японският клен: целогодишна визия в градината

Жасмин: ароматна магия

Клеомата: екзотична красота в градината

Амарилисът: елегантност и изящество

Лалетата: цветна палитра в градината 5 цветя носещи късмет в дома

Отглеждане на сукуленти: важни съвети

Отглеждане на сукуленти: важни съвети
Отглеждане на сукуленти важни съвети

Когато избирате сукуленти за отглеждане у дома, е важно да изберете различни видове със сходни нужди от грижа. Това могат да бъдат едни от най-популярните видове като ехеверии, хавортии, седуми, burro’s tail и други.

Сукулентите обичат светлина, но не директна слънчева светлина, която може да ги изгори. Поставете ги на светло, но защитено от прекалено ярка директна слънчева светлина. Изберете подходящи саксии или съдове за сукулентите си. Те трябва да имат добра дренирана почва, за да не задържат излишната влага около корените. Подредете ги в саксии с подходящ размер, където корените им да имат достатъчно място за растеж.

Отглеждане на сукуленти: важни съвети
Burro’s tail

Сукулентите обичат малко поливане. Поливайте ги, когато почувствате, че почвата е напълно изсъхнала. Важно е да не преувлажнявате почвата, тъй като това може да предизвика гниене на корените. В летните месеци обикновено е достатъчно веднъж седмично, докато през зимата те могат да издържат и по-дълго без поливане. През зимата, когато светлината е по-ограничена, сукулентите обикновено изискват по-малко вода. Сукулентите лесно се размножават чрез отрязване на листа или стволче, след което се поставят върху влажна почва, за да развият нови корени. Пресаждат се в по-големи саксии, когато станат големи и се развият добре.

Следвайки тези прости насоки за грижа, вие можете лесно да отглеждате и да се наслаждавате на красивите сукуленти у дома през цялата година.

 

Tagged , , , , , , ,
на горе