поддържате интереса; двойките правят
Любов и партньорство

5 от най-лошите грешки, които двойките правят

Няма нищо по-лошо от това да имаш страхотна връзка, а след това да я разрушиш с глупави грешки – такива, които обаче двойките правят. Вероятно, веднъж сбъркали, след това трудно бихте си простили и всичко това води до край на взаимоотношенията ви. Ако не искате да стигнете до този сценарий, сте на правилното място.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Ето 5 от най-лошите грешки, които двойките правят често във връзката си.

Основа на лъжите

Много хора лъжат по много причини и двойките правят поредното доказателство. Една от най-често срещаните причини за лъжа е да впечатлите някого, когото току-що сте срещнали. Това се случва често в началото на връзката, когато харесвате някого и искате той да мисли високо за вас. Може да става въпрос за това колко пари печелите или да преувеличавате някое минало постижение. В момента това изглежда напълно безобидно, но е от най-лошите грешки, които двойките правят.

Лъжата никога не е невинна. Те се наслагват една върху друга, като се налага да се изричат все повече и повече лъжи, за да се защити първата. В крайна сметка тя ще излезе наяве и колкото повече време отнеме това, толкова повече лъжи ще се сринат, когато това се случи. Бъдете себе си от самото начало. Не лъжете, без значение колко добре звучи или колко невинно изглежда.

двойките правят
5 от най-лошите грешки, които двойките правят

Неспособност за емоционално общуване

Добрата комуникация е от съществено значение за успешната връзка, но двойките правят грешки и в това отношение. Да бъдеш добър комуникатор е нещо повече от това просто да кажеш това, което трябва да се каже. Трябва да бъдете и добър слушател. Няма двама души, които да са идеални един за друг, и винаги ще има неща, които да се променят. Но без комуникация никога няма да разберете кои са те.

Не е проблем да критикувате партньора си, стига критиката да е конструктивна, но понякога двойките правят точно обратното. Ако нечия емоционална потребност остава незадоволена, тогава е абсолютно необходимо тя да бъде изразена. Двойка, която може свободно да общува както за лошото, така и за доброто, е двойка, която ще процъфтява и ще се развива, и ще остане заедно дълго, дълго време.

Неспособност за физическо общуване

Много от най-често срещаните грешки, които двойките правят, възникват в спалнята. Задоволяването на физическите нужди на другия е също толкова важно в една връзка, колкото и удовлетворяването на емоционалните ви нужди. Макар че не всички интимни проблеми могат да бъдат разрешени чрез разговор, повечето от тях могат.

От решаващо значение е да зададете тон в началото на връзката, до такъв, в който можете да говорите открито един с друг за случващото се в леглото и да си предлагате помощ и критика.

За много хора това може да е смущаващо или трудно да се повдигне. Просто го направете по любезен и позитивен начин и ще откриете, че не е толкова трудно. Как може говоренето за това да е по-неудобно от самото му правене? Връзката ви ще бъде много, много по-добра и за двама ви, ако можете да бъдете открити в спалнята.

терапия за двойки 2; двойките правят
5 от най-лошите грешки, които двойките правят

Загърбвате проблемите още в зародиш

В началото на връзката е лесно да оставите малките неща настрана. Двойките правят това често. Важно обаче е да се опитате да ги откриете още в началото и да направите нещо по въпроса. Ако партньорът ви изпитва нужда постоянно да пише съобщения и да се обажда, когато сте разделени за повече от час, а вие се нуждаете от повече пространство, трябва да му го кажете още в началото. В началото те ще ви разберат. Ако изчакате да им кажете, това само ще изглежда подозрително или обидно, че не сте го направили досега.

Пренебрегване на физическите нужди

Понякога някой е просто егоистичен любовник и разговорът с него за това не променя нищо. Ако не се отдавате в леглото, тогава подготвяте връзката си за провал. Уверете се, че задоволявате нуждите на партньора си, и връзката ви ще бъде много по-силна и ще продължи много по-дълго. На свой ред можете деликатно да подскажете на любовника си какво ви харесва.

Вижте още:

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Tagged , ,
на горе