Добра форма – 6 идеи за спорт на открито

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Добра форма

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито

Ако се съмнявате в ползата от спорт на открито, тук ще ви дадем полезни идеи как да промените това. Пролетта идва, а с нея и желанието да излезем навън. Чистият въздух винаги е за предпочитане пред фитнес залите.

Тренировките на открито са супер ефективни, ако следвате определена програма и спорт. Това, което ви липсва в момента, е свежият въздух навън и свободата на движенията. Излезте на открито и ще усетите цялата гама от промяна в настроението и самочувствието. Ще успеете да набавите безценния Витамин D и ще премахнете гнева и стреса.

Може да спортувате навън в градска среда, в гора или планина. Независимо къде тренирате, спорт на открито е забавен, ефективен и препоръчителен за здравето.

Ползи от спорт на открито:

-Предизвикваме тялото и ума – постоянно променящите се външни условия от вятър, релеф, неравности по пътя. Те помагат на мускулите да се движат повече.

-Тренираме вниманието и реакциите си

-Времето преминава по-бързо, отколкото във фитнес залата

-Изгаряме повече калории

-Подобряваме самочувствието си

Може веднага да изпробвате нов вид спорт на открито, който е подходящ за вас.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

4 златни правила за спортуване

5 необичайни начина за изгаряне на калории

Да превърнем разходката във фитнес

infomax-logo-50-15-HWДжокович, Надал, Буфон се скъсаха да хвалят Яник Синер в социалните мрежи

Ето кои са 6 идеи за спорт на открито:

1 Упражнения със собственото тегло (Bodyweight Training)

Доста разпространен метод за спорт на открито са упражненията със собствено тегло. Те не изискват фитнес уреди и укрепват цялото тяло. Подходящи са за начинаещи и напреднали. Може да практикувате в парка и да използвате пейките и дърветата за допълнителни уреди.

Упражнения, които са популярни са: планк, клекове, лицеви опори, набиране, напъди, степ-ъп, скачане на въже, кофички на пейка.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Планк

2 Бягане

Бягането е е дно от най-разпространениите и полезни спортове, защото не изисква допълнителни уреди и екипировка. С бягането ще укрепите ставите и костите, ще подобрите дишането и сърцето и заздравите цялия организъм.

Обикновеното класичеко бягане е най-често практикувано. Прави се редовно и с умерена скорост. По време на бягане поддържайте умерен ход и правилна стойка – отпуснати рамене, шия и гръб, а ръцете да се движат леко до тялото. С редовно класическо бягане може да подобрите качеството на аеробния капацитет.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Снимка: https://www.freepik.com/

3 Плуване

Плуването е един от най-полезните спортове на открито. Където и да плувате – езеро, басейн, море, то винаги ще бъде забавно и полезно. Плуването е подходящо за всички. Екипировката ви е бански костюм и очила. Особено полезен спорт за укрепване на ставите, плуването развива силата на раменете, разширява обема на белите дробове и работата на сърцето.

Добро начало за вас ще бъдат тренировки от 60 минути два три пъти седмично.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Снимка: https://www.freepik.com/

4 Цигун

Цигун спада към популярните далекоичзточни техники за медитация и движение, които ни помагат да се концентрираме и да влезем в хармония.

Този спорт на открито ни носи спокойствие и здраве. Подходящ е за всички, които искат да премахнат болки в гърба, краката, рамене. Цигун помага за вътрешния баланс и осъзнаване границите на тялото.

Изпълнявайте упражненията правилно и съсредоточено. Може да започнете с 20-40 минути на ден до три пъти в седмицата.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Снимка: https://www.freepik.com/

5 Тай-чи

Какво представялва Тай-чи? Тай-чи е много популярно напоследък и има все повече желаещи да се запознаят с древното изкуство. Тай-чи е вид бойно изкуство и произлиза от Китай. То е изградено на принципите на И Дзин и философията на Лао Дзъ. Основано е върху китайската традиция , а не върху будистки традиции. То се свързва с основния принцип на Дао за липса на съпротивление. Оттам идват и действията на боеца, който се слива със силата на първоизточника и я връща обратно.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Снимка: https://unsplash.com/

Тай-чи включва плавни движения и затова е подходящо за всички вързасти. Бойното изкуство помага и за загуба на тегло, а също работи за гъвкавост, сила и баланс.

6 Калистеника

За всички, които се чудят какъв спорт да практикуват и как да започнат спорт на открито, ще покажем упражнения по Калистеника. Думата се превежда от гръцки език „хубава сила“. В момента този спорт е много популярен в света. Това е сбор от двигателни упражнения, които използват тежестта на човешкото тяло като съпротивление в тренировките.

Подходящ е за всеки, който иска да бъден силен и да има контрол на тялото си. Може да използвате щанги, пейка, фитнес уреди на открито и други.

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито
Снимка: https://www.freepik.com/

Като начало може да започнете с основни упражнения, клекове, напъди, лицеви опори. Постепенно може да засилите трудността. Много голям избор на упражнения по Калистеника има и в интернет.

Тренировките и упражненията на открито са много приятни през пролетта и лятото. Макар че може да се практикува и през студените месеци, спорт на открито е по-забавен през слънчевите дни.

Няма смисъл да се съмнявате, че не спортувате толкова ефективно, както във фитнеса. Когато сте навън, вие избирате мястото за тренировка, изложени сте на слънце и въздух, тренирате не само тялото, но и ума.

Ако искате да получите ефективен резултат, практикувайте спорт на открито!

Tagged , , , , ,
на горе