Как да определите дефицита на основни витамини: 5 лесни начина

Как да определите дефицита на основни витамини 5 лесни начина
Добра форма

Как да определите дефицита на основни витамини: 5 лесни начина

Как да определите дефицита на основни витамини: 5 лесни начина, посочват експерти. Ако се чувствате постоянно уморени, раздразнителни, имате проблеми със зрението, възможно е тялото ви да изпитва недостиг на важни витамини или минерали. Основната причина за това е неправилната диета. Какви други признаци показват, че има недостиг на витамини в организма.

Как да определите дефицита на основни витамини: 5 лесни начина

Витамини за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Как да определите дефицита на основни витамини

Недостигът на витамини е често срещан. Основната причина за недостигът на витамини е неправилното хранене. Следващият проблем е малабсорбцията в стомашно-чревния тракт. Симптомите на недостиг на витамини могат да бъдат много разнообразни. Ето типичните признаци, показващи недостиг на витамини. Важно е да ги знаете, за да разрешите проблема.

Симптоми на витаминен дефицит

Дефицитът на витамини може да възникне във всяка възраст, но децата, бременните жени и възрастните хора са по-податливи на този проблем.

  • Безпокойство

Проявите са тревожност и безпокойство, безпричинен страх, ускорен пулс, изпотяване, безсъние. Недостигът на витамини е свързан с повишена тревожност.

Витамин D е от съществено значение за развитието на костите, имунната защита и контрола на възпалението.

Витамин В6 участва в синтеза на гама-аминомаслена киселина (GABA), серотонин, допамин, които са невротрансмитери. Витамин B3 участва в превръщането на триптофана в серотонин, който регулира тревожността.

  • Патология на нощното виждане

Промените в зрението през нощта, дискомфортът от ярка или слаба светлина могат да станат фактор за така наречената нощна слепота. Причинява се от недостиг на витамин А. Последният е важен за зрителната функция, имунитета и кожата, участва в предаването на импулси към ретината.

  • Кървящи венци

Скорбутът се развива в резултат на недостиг на витамин С. Други прояви на заболяването са: кариес, изтъняване на косата, умора.

Витамин С се бори с вредните свободни радикали, важен е за имунитета, помага за усвояването на желязото и участва в създаването на колаген.

  • Умора

Умората може да бъде провокирана от различни фактори (липса на сън, неправилно хранене, заболяване). Липсата на витамини също причинява състояние на умора.

Витамин Е се бори с възпалението. Участва в имунната защита. Липсата на витамин Е провокира мускулна умора.

Витамините от група В помагат за превръщането на храната в енергия. Дефицитът на витамин D също е фактор за постоянната умора.

  • Чупливи нокти и коса

Витамин B7 участва в производството на енергия, протеиновия синтез на аминокиселини, които са важни за растежа на ноктите и косата.

Желязото е важно за здравето на ноктите и косата, необходимо е за производството на хемоглобин в кръвта. Недостатъчното съдържание на желязо се свързва с чупливи нокти. Недостигът на желязо също така активира косопада.

Цинкът участва в имунната защита, производството на протеини и синтеза на хормони. Дефицитът на цинк причинява загуба на вкус, диария, лошо заздравяване на рани, мускулна атрофия, косопад и изтъняване на косата.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе