“Хайде да си имаме бебе!“- мъжката гледна точка по въпроса

“Хайде да си имаме бебе!“- мъжката гледна точка по въпроса
Психология

“Хайде да си имаме бебе!“- мъжката гледна точка по въпроса

Рано или късно стигаме до този етап в живота си. Докато едни двойки циклят с години, без решението за дете така и да дойде на дневен ред, то при други нещата се завъртат толкова стремглаво, че преди да са се усетили, вече преценяват къде да поставят люлката на тяхното бебе…

Особено ако сте на възраст, когато моментът отдавна е настъпил. Че дори и доста е закъснял… Нямате време за губене, нито повече оправдания да отлагате!

Когато отидете на гинеколог и той ви зададе въпроса “Имате ли деца”, на което отговорите с отрицание и следващият му въпрос е: “А защо? Има някакъв проблем ли”, вече сте наясно, че времето неусетно е отлетяло и докато всичките ви приятелки и познати изпращат децата си на училище, вие още сте на въпроса: “Наистина ли е време?”. 

Истината е, че никога не е. Но с възрастта намаляват и шансовете ви, все пак жените имат определен брой яйцеклетки и качеството им се влошава, а рисковете се увеличават с всяка година… 

Но докато и мъжът, и жената се стремят към едно и също нещо, мислите, през които минават през това време, са доста различни.

Какво мислят мъжете?

 “Какъв мъж съм, ако не мога да направя бебе”

Освен сериозната отговорност на родителството, която витае в не толкова далечно бъдеще, за тях има по-голям натиск – да могат да направят бебе. Досега те никога не са се притеснявали за думата „плодовитост“. Но сега интимността не е само за забавление. Ако се окаже, че има проблем с качеството на сперматозоидите, това много сериозно срива мъжкото самочувствие. 

 

 “Ще стане в подходящата поза”

Порно сайтовете ще бъдат заменени от уебсайтове, предлагащи най-добрите сексуални позиции за създаване на бебе. Удоволствието прави крачка назад и на преден план стъпва родителството.

  1. “Сбогом, щастливи дни!”

Вероятно най-голямата жертва, която човек прави за бебето е преди да го създаде, избирайки да промени живота си и да постави някой друг като свой основен приоритет пред всичко досегашно. 

  1. “Тя със сигурност ще надебелее”

… Но пък и гърдите и ще пораснат. Човек губи едно, а печели друго. Страхът на мъжа фината дама на сърцето му да се превърне в тюлен временно, или не дай Боже, за постоянно, е налице, но желанието за възпроизводство надделява над тези страховити хипотези, които въображението му чертае. Утехата “Тя после някак ще отслабне” върши работа. Донякъде. 

 

  1. “Ще ме обича ли колкото преди? Ще бъда ли на втори план?”

Всеки мъж се притеснява от това. Досега той е бил единствен в сърцето на любимата си. Възможно е за известно време наистина да е по-пренебрегван, заради новата роля на жената и нуждите на бебето, но в крайна сметка то е общо и участието му в грижите може да го накара да се чувства по-съпричастен, а не като страничен наблюдател. 

 

  1. “Тя ще е страхотна майка. Нямам търпение да я видя като такава!” – Това е най-прекрасното признание, което може да получи една жена от половинката си. Ако сте го получили от мъжа до себе си, не се колебайте дали да направите решителната крачка. Имате всичко, което ви е нужно – себе си и вярата на партньора ви във вас. 

 

Tagged , , , , , ,
на горе