Съобщения, които да изпратите след първа среща, за да има и втора

Съобщения, които да изпратите след първа среща, за да има и втора
Любов и партньорство

Съобщения, които да изпратите след първа среща, за да има и втора

Може да ви отнеме малко време, за да намерите правилния подход, когато за първи път влизате в света на запознанствата. Но след като най-накрая имате страхотна първа среща, следва въпросът какво трябва да направите след това, за да се видите отново. Изпращането на текстови съобщения след първа среща е сложно и е лесно да анализирате прекалено дълго какво да кажете. Разбира се, всичко е индивидуално, но не е толкова лоша идея да запазите някои идеи за подходящ текст във вашия арсенал.

Няма идеално време за изпращане на такова съобщение, защото нашият процес на вземане на решения, страхът от отхвърляне и нуждата ни от оценка варират в зависимост от личността, възрастта и желанието за здрави отношения. Тази втора среща е само началото да разберете дали и двамата сте съвместими.

Въпреки че няма строги правила, помислете за изчакване до следващата сутрин. Ако приемем, че и двамата сте прекарали добре, дайте си една нощ за осмисляне на случилото се. Това показва, че се интересувате, но не сте прекалено нетърпеливи. Ако все пак обаче, той ви изпрати сладък текст за лека нощ, не се колебайте да му отговорите, когато го получите. Ето някои примерни съобщения, които може да му изпратите, ако предпочитате вие да поемете инициативата:

Предложете да направите нещо заедно, за което е станало дума в разговора ви.

Чудесен начин да отворите възможност за втора среща, без всъщност да го каните да се видите, е да използвате нещо, което той е споменал при първото ви излизане. Проучването на вашите интереси е чудесен начин да научите повече за човека отсреща. Изберете нещо, което харесва и на двамата.

Ако той е похвалил някое невероятно място за палачинки, което посещава, да му напишете нещо подобно на „Прекарах си страхотно снощи! Трябва да го направим отново някой път, може би да хапнем от тези палачинки“, може да свърши работа.

Или ако е споменал събитие, което предстои, като панаир на изкуството или спортно събитие, можете лесно да се включите и да му предложите да отидете заедно. Опитайте с нещо от типа на „Снощи беше супер забавно. Определено мисля, че ще се опитам да посетя … (въпросното събитие). Може би можем да идем заедно. :)”

Коментирайте нещо положително относно първата среща.

Друг солиден подход, когато искате да го видите отново, е да се позовете на нещо, което сте намерили за особено специално на първата ви среща. Нещо като: „Снощи наистина се забавлявах с теб. Този текила бар беше страхотен!“ е сладък начин да започнете разговор.

Дори, ако просто коментирате мястото, където сте яли, привличането на внимание към нещо конкретно, което сте смятали за готино, му позволява да разбере, че наистина сте се забавлявали. Това би трябвало да облекчи всички съмнения, които той би могъл да има и така на практика го уведомявате, че има зелена светлина да ви помоли отново да излезете.

Кажете му ясно, че искате да се срещнете отново.

Някои дами предпочитат те да направят следващата крачка, а не да чакат другия. Може да се почувствате малко нервни, тъй като това изисква уязвимост от ваша страна, но ако искате да разкриете намеренията си, не се колебайте. Може директно да му заявите, че бихте желали да се срещнете отново. Повечето хора са уморени от игрички и преследване, а това вече не оставя никакви предположения.

„Снощи беше много забавно! Трябва напълно да го направим отново някой път“, последвано от сладък набор от емотикони е добър избор. Това е кратко и все пак му дава възможност да поеме водеща роля в правенето на плановете за втора среща. Хубаво е да се избягват клиширани текстове и единични фрази или букви като „Какво става“, „Хей“ или „КПР?“, Те могат да тълкуват погрешно и не правят добро впечатление. Продължавайте разговора, като задавате внимателно въпросите си.

Погалете егото му.

Да направите комплимент за срещата си, особено по закачлив начин, никога не е лоша идея. Избягвайте обаче да повтаряте едни и същи заучени фрази. Вместо това подчертайте нещо, което тъкмо сте научили за този човек. Ако нещо за него наистина ви изпъква, уведомете го. Например: „Беше хубаво да прекарвам време с теб и да науча, че и двамата имаме едно и също чувство за хумор.

Предложете продължение на забавен разговор, който сте водили на вашата среща Ако срещата ви е била страхотна, има вероятност разговорът да протече естествено и да сте открили някои общи интереси. За да прецените дали има взаимен интерес, продължете разговора, който сте започнали на срещата. Проправете си пътя към втората среща, като му изпратите нещо като: „Хей, мислех за това, което казахте за (тема) – това беше толкова интересно! Бих искал да се съберем и да чуя повече за това. Свободен ли си в петък вечер?“

Благодарете му и го уведомете кога сте свободни

Понякога всичко, което трябва да направите, е да благодарите за срещата си и да му кажете кога ще бъдете свободни за нова. Опитайте да му изпратите текстово съобщение като: „Благодаря ти за снощи, наистина се забавлявах. Тази следваща седмица е малко натоварена, но съм свободна в петък вечер, може отново да се видим“. Ако и двамата имате натоварени предстоящи графици, винаги можете да се чуете по телефона или дори да проведете видео разговор. Ако наистина се интересувате от него, дайте му да разбере, че ще положите усилия, за да се видите възможно най-скоро.

Докато обсебването от това как да преминете от успешна първа среща към втора може да стане неизбежно, понякога е полезно да си напомните и да не се увличате прекалено много.

Бъдете естествени и непринудени. Тези съобщения са много подходящи в изброените ситуации, но са само примерни. Важно е да ги пречупите през собствените си думи, за да не изглеждате фалшиво.

Tagged , , ,
на горе