4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки
Добра форма

4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

Любовните дръжки са другото име за излишната мазнина, която седи отстрани на талията и виси над горната част на панталоните. Тази мазнина може да бъде трудна за сваляне, но е възможно с правилното хранене, упражнения и други промени в начина на живот.

Много хора се опитват да се насочат към тази специфична област с безкрайни странични коремни преси и други движения на корема, които са насочени към косите мускули, мускули, които се спускат отстрани на торса.

Това обаче не е ефективен начин за загуба на любовни дръжки.

За да се отървете завинаги от любовните дръжки, ще трябва да направите промени в диетата, упражненията и начина на живот.

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

 

4 златни правила за спортуване

6 упражнения за стягане на ръцете

5 упражнения, които можете да правите в леглото

4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

1. Изрежете добавената захар

любовните дръжки
4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

Здравословното хранене е от ключово значение, когато се опитвате да загубите мазнини във всяка област на тялото, особено в областта на любовните дръжки. Отказът от добавената захар е един от най-добрите начини да прочистите диетата си.

Добавената захар се намира в храни и напитки като бисквити, бонбони, спортни напитки и газирани напитки. Терминът не се отнася за естествената захар, намираща се в здравословни храни като цели плодове.

Освен че е свързано с множество здравословни проблеми, като сърдечни заболявания, метаболитен синдром и диабет, консумацията на твърде много добавена захар може да доведе до повишено количество телесни мазнини, особено в областта на корема.

Подсладителите като трапезна захар, царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза (HFCS), мед и нектар от агаве съдържат проста захар, наречена фруктоза.

Много проучвания показват, че фруктозата, особено от подсладени напитки, причинява увеличаване на мазнините по корема.

Освен това повечето сладки храни са пълни с калории, но съдържат малко хранителни вещества. Намаляването на количеството добавена захар във вашата диета може да помогне за намаляване на телесните мазнини, включително любовните дръжки.

2. Съсредоточете се върху здравословните мазнини

любовните дръжки
4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

Напълването със здравословни мазнини като авокадо, зехтин, ядки, семена и мазна риба може да помогне за изтъняване на талията ви.

Здравословните мазнини не само имат приятен вкус, те ви помагат да се чувствате сити, като ви карат да консумирате по-малко калории през целия ден.

Едно проучване на повече от 7000 души установи, че когато участниците ядат средиземноморска диета с високо съдържание на мазнини, допълнена със зехтин, те губят повече тегло и натрупват по-малко мазнини по корема, отколкото тези на диета с ниско съдържание на мазнини.

Замяната на храни с по-малко хранителни вещества със здравословни мазнини може да ви помогне да загубите телесни мазнини в областта на любовните дръжки. Това може да бъде толкова просто, колкото да добавите няколко резена вкусно авокадо към вашата храна.

Всъщност едно проучване показа, че хората, които консумират авокадо, са склонни да тежат по-малко и имат по-малко коремни мазнини от тези, които не го правят.

Въпреки че здравословните мазнини са с високо съдържание на калории, включването на умерени количества в диетата ви може да ви помогне да свалите килограми.

3.Вдигане на тежести

любовните дръжки
4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

Участието във всякакъв вид физическа активност може да ви помогне да загубите любовните дръжки, но добавянето на тренировки с тежести към вашата рутина може да бъде особено полезно.

Термините тренировка с тежести, силова тренировка и тренировка за съпротива обикновено са взаимозаменяеми. Всички те означават свиване на мускулите ви срещу някаква форма на съпротива, за да изградите силата си.

Докато аеробните тренировки обикновено изгарят повече калории по време на тренировка, тренировките за съпротива помагат на тялото да изгради чиста мускулатура и да изгори повече калории в покой.

Доказано е, че комбинирането на тренировка за устойчивост с аеробни упражнения е много ефективно за изгаряне на коремни мазнини.

Всъщност, едно проучване на 97 хора с наднормено тегло и затлъстяване установи, че комбинацията от съпротива и аеробни упражнения е по-ефективна за намаляване на телесното тегло и коремните мазнини, отколкото аеробните упражнения или силовите тренировки самостоятелно.

4.Добавете движения на цялото тяло

любовните дръжки
4 лесни начина да се отървете от любовните дръжки

Съсредоточаването върху тренировката на частта от тялото ви, която ви притеснява най-много, може да е изкушаващо, но упражняването на цялото тяло може да бъде по-ефективен начин за отслабване на любовните дръжки.

Тренировките на място не са полезен начин за загуба на упорити мазнини и е доказано, че са неефективни в няколко проучвания.

По-добър начин да загубите устойчиви телесни мазнини е да включите движения на цялото тяло в тренировката си и да добавите аеробни упражнения, които натоварват голям брой мускули наведнъж.

Проучванията показват, че упражнения, които натоварват цялото тяло, като използване на бойни въжета, изгарят повече калории от традиционните упражнения като лицеви опори.

Tagged ,
на горе