Възможно ли е да простиш предателство
Любов и партньорство

Възможно ли е да простиш предателство

 

Предателството от страна на партньора ти не означава непременно афера с друга жена. Той може да те предаде по различни начини, например като да тегли пари от общата ви карта без твоето съгласие или извършва нередни неща зад гърба ти. Финансовото предателство и изневярата са най-често срещаните проблеми при двойките в наши дни. Да бъдеш предаден от човека, когото най-много обичаш е доста неприятно чувство, но е възможно заедно да преминете през това и дори да заздравите вашите отношения.

 

Предлагаме ви 8 стъпки, за да преодолееш предателството му.

Разбери какво се случва

Разбери как се е случило и защо се е стигнало до това. Ако става въпрос за изневяра не бързай със заключенията. Вината никога не е само едностранна, така че един откровен разговор може да оправи нещата между вас. Казвайки истината, спестяваш много следващи въпроси. При дългогодишните връзки нещата са малко по-сложни. Ако вече не гледате в една и съща посока, целите и интересите ви се разминават, единият от вас започва да търси своя път към щастието. Понякога, когато погледнете назад и осъзнаете и двамата какво се е случило и къде сте сгрешили, тогава с малко повече усилия и желание е много вероятно да успеете да запазите връзката си.

Как искате да се развият отношенията ви след предателство?

Когато разберете за предателството на вашия партньор, трябва много добре да знаете как искате да се развият вашите отношения в бъдеще. Би ли го допуснала отново до теб? Наистина ли е толкова сериозно случилото се? Или е възможно да му простиш? Помисли добре дали бихте имали същите взаимоотношения след това и дали е възможно да поправите счупеното доверие.

Можеш ли да се справиш с психологическите последици след това?

Когато една жена е предадена тя изпитва смесица от неприятни емоции като тъга, гняв, загуба на желание за живот, както и всичко това се отразява върху самочувствието ѝ. Предателството може да те промени завинаги. Може би сама няма да успееш да преминеш през този момент и трябва да потърсиш професионална помощ. Консултациите с психолог биха ти се отразили много добре.

Няма нищо, поплачи си

Не задържай нито една емоция в теб. Ако ти се плаче – плачи. Ако си ядосана – крещи. Всичко, което таиш у себе си, трябва да излезе навън. Не слушай хората около теб, които ти казват да не страдаш. Няма как да не изпиташ нищо след предателство от любим човек, но сърцето може да понесе толкова много. Просто не се съпротивлявай на болката. Отдай ѝ се. Само така тя ще си отиде напълно от теб след известно време.

Гневът и отмъщението не са добра идея

Да искаш да си отмъстиш на него за стореното, ще нараниш повече себе си. Гневът е естествена реакция след предателство, но не трябва да му позволяваш да те контролира. Желанието за отмъщение ще е от първите неща, които ще изпиташ, но не се поддавай. Ще изгубиш себе си по пътя на отмъщението.

Не се самосъжалявай

Не си нито първата, нито последната жена, която е предадена. Няма смисъл да се самосъжаляваш и да търсиш грешката в себе си. Така е било писано да стане. Не се чувствай като жертва. Чувството може и да бъде ужасно, но самосъжалението няма да те накара да се почувстваш по-добре.

Какво очакваш от бъдещето?

Това е много важен въпрос, който трябва да си зададеш. Ако знаеш какво искаш от бъдещето, тогава ще определиш и как да се справиш с това предателство.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе