Да отслабнем с ходене
Добра форма

Да отслабнем с ходене

За да свалите килограми и да влезете в по-добра форма се изискват две неща – движение и изгарянето на повече калории, отколкото се приемат.

Физическото натоварване е задължително изискване в ежедневието на всеки човек. А ходенето е лесно достъпно и идеално занимание, за да редуцирате килограми – само трябва да изпълните няколко условия.

Разбира се, колко бързо ще отслабнете зависи от множество фактори като възраст, пол, височина, ген и навици в начина на живот. Въпреки това ходенето все пак може да помогне на всеки да изгори повече калории и да допринесе положително целите за отслабване.

Според специалисти по фитнес и направени изследвания 10 000 крачки на ден могат да ви помогнат да отслабнете. Ако наистина искате да смъкнете от килограмите си или да изгорите телесни мазнини чрез ходене с умерено темпо, тогава трябва да се стремите към около 10 000 до 12 500 стъпки на ден, съветват експертите. Тази ежедневна активност трябва да е съчетана с хранителна диета.

Правенето на 10 000 крачки всеки ден може да изглежда много, но не всички от тях трябва да са под формата на специална разходка. Можете лесно да добавите допълнителни крачки към ежедневието си, като изберете стълбите вместо асансьора, паркирате по-далеч от работата или дома си или изберете да ходите пеша, вместо да шофирате до места, които не са твърде далеч от дома ви.

Направете разходката си приятана с оптимистични мелодии, които ще ви насърчат да ходите малко по-бързо. По-късите крачки също могат да ви помогнат да използвате повече енергия и по този начин да изгорите повече калории. „Повишеното или бързо темпо ще увеличи сърдечната честота и ще ви помогне да изгорите повече калории. Ходенето нагоре също ще добави още една трудност към тренировките ви с ходене и ще допринесе и за по-голяма загуба на тегло “, казват фитнес специалисти. Сменяйте маршрутите, за да ви бъде интересно. И намерете добра компания.

на горе