Как да откъснем детето от виртуалния свят

Как да откъснем детето от виртуалния свят
Психология

Как да откъснем детето от виртуалния свят

Искате ли да откъснете детето си от виртуалния свят ?Изглежда, че образът на кварталните паркове, пълни с деца, които играят с топка, тичат, люлеят се, скачат, е останал в спомените. Сега технологиите мотивират непълнолетните и възрастните да се забавляват вкъщи, без да се лишават от нищо.

Развитието на технологиите мотивира това; особено децата и юношите да живеят в зависимост от тях и ако това не се контролира адекватно, може да доведе до здравословни затруднения поради заседналия начин на живот, усложнения в характера, трудности във взаимоотношенията и да се разпространи до по-трудни за откриване проблеми като сексуален тормоз и сплашване.

Ето защо родителите и учителите трябва да използват всички възможни средства за постигане на баланс, който да съответства на цифровия свят на децата и юношите с външния свят. Но как да се борим срещу технологиите? Този път ви предлагаме няколко съвета, за да ги убедите и да ни убедите, че най-доброто е извън екрана.

Искате да излезете с него? Поканете го

Принципи за отглеждане на щастливо дете

5 начина да откажете нещо на детето си без думата „НЕ“

6 ценни качества, които да предадете на децата си  4 критерия при избор на мебели за детска стая

Как да откъснем детето от виртуалния свят

1. Родителите трябва първи да оставят технологичните си устройства настрана, ако искат и децата им да правят същото

Когато се обръщат към непълнолетния, за да му дадат урок, той не трябва да се сеща за мобилния телефон или телевизора. Това показва, че можете да водите сериозен или забавен разговор, гледайки се в очите. Това действие показва внимание и затвърждава доверието. Това ще ги откъсне по-лесно от виртуалния свят.

 

Виж и поръчай онлайн тук- оригинален подарък за щастливо дете от HappyMarket.bg 

 

2. Важно е да се установят графици както за развиване на виртуални дейности, така и за развлекателни дейности

виртуалния свят
Как да откъснем детето от виртуалния свят снимка: pinterest

Намерението не е да се премахне напълно използването на технологиите, целта е да се разпредели времето, посветено на всяка дейност. Това също така ще позволи на родителите да наблюдават и контролират опасностите в социалните мрежи и виртуалния свят.

3. Позволяването и мотивирането на децата да извършват дейности на открито

Това ще благоприятства социалните умения като: работа в екип, лидерство, емпатия, и в същото време ще стимулира грубата координация на движенията им и изразходването на калорична енергия, което ще помогне за предотвратяване на детското затлъстяване. Това ще ги откъсне лесно от виртуалния свят.

 

Виж и поръчай онлайн тук- оригинален подарък за щастливо дете от HappyMarket.bg 

 

4. Спортът и дейностите на открито могат да стимулират и артистичната страна на малчуганите

виртуалния свят
Как да откъснем детето от виртуалния свят снимка: pinterest

Важно е да се споделят семейни дейности като посещение на театър, концерти и изложби. И въпреки че това е, което младият човек желае като подарък, подаряването на картини, книги или музикален инструмент позволява на децата да научат нови неща и да научат, че виртуалния свят не е всичко на този свят.

5. Ефективно е да се вземат вкъщи игри, които стимулират концентрацията

виртуалния свят
Как да откъснем детето от виртуалния свят снимка: pinterest

Вземете игри, които стимулират аналитичните умения, фината моторика, простите математически изчисления и социалните умения. Това ще ги откъсне от виртуалния свят.

6. От съществено значение е нито родителите, нито учителите да не се показват като врагове на технологиите

Те дори могат да ги използват като съюзник, за да излязат от къщи. Например по време на разходка на открито можете да снимате животни, растителност или стари сгради с мобилни телефони или таблети и след това да създадете колаж от семейни снимки; а в края на ваканцията да направите изложба на портретите пред близки и приятели. Това ще им покаже, че виртуалния свят не е най-интересния.

7. Един от начините за укрепване на комуникацията е да се установят стандарти

виртуалния свят
Как да откъснем детето от виртуалния свят снимка: pinterest

Като например да не се използват мобилни телефони или видеоигри по време на обяд, вечеря или семейни събирания. Така ще ги научите, че виртуалния свят трябва да бъде настрана от реалния.

8. Наложете спазване на границите на детегледачката или роднината

Ако децата остават при бавачка или роднина по време на ваканцията си, трябва да се уверите, че този възрастен налага правилата и графиците за свързване или игра на конзолите и останалите игри във виртуалния свят.

С тези методи ще откъснете детето си поне за кратко от екраните.

Tagged , , ,
на горе