7 признака, че е време да смените работата си

7 признака, че е време да смените работата си
Психология

7 признака, че е време да смените работата си

Случвало ли ви се е да се чудите дали не е време да смените работата си? Трябва да довършите проекта, по който работите, и ви е неприятно да напуснете екипа си. Никога няма идеален момент за промяна на кариерата, но тези основни признаци могат да ви подскажат кога е време да продължите напред.

Искате да излезете с него? Поканете го

8 рецепти за бърз растеж на косата

5 модни трика, с които ще изглеждате по-млади

4 начина за къдрене на косата без топлина

7 признака, че е време да смените работата си

1.Външни и вътрешни фактори ви принуждават да вземете решение

работата
7 признака, че е време да смените работата си снимка: pinterest

Решенията, които вземате за кариерата си, често са повлияни както от външни, така и от вътрешни фактори по отношение на професионалния ви живот. Външни фактори, като например случайно намиране на мечтаната работа чрез обява за работа, могат да ви представят много добра причина да се откажете от работата си. От друга страна, вътрешните фактори, като например тежък работен ден, могат да ви накарат да се замислите дали да не преминете на длъжност, където тежките дни не са толкова лоши.

 

Ако искате да изглеждате по-млади, по-красиви и вдъхновяващи жени Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2. Проблеми на работното място

работата
7 признака, че е време да смените работата си снимка: pinterest

Вътрешно преструктуриране, което създава трудна работна среда или разрушителна динамика в офиса, може да направи преживяването ви на работата ви по-малко приятно. Ако сте се сблъскали с трудни обстоятелства и сте се опитали да се справите с тях без успех, може би е време да обмислите други възможности за работа.

3. Аларменият ви часовник за кариерата се задейства

Ако сте на настоящата си позиция от 2 години и сте ударили таван, може би е време да започнете да провеждате интервюта. Особено през последните 10 години сме свидетели на големи промени в динамиката на работа. Хората, които в миналото са оставали в дадена компания 3-5 години, сега се преместват след 2,5-3 години. Ако сте достигнали капацитета на длъжността си и искате да направите следващата стъпка в кариерата си, помислете за подреждане на други възможности, за да сте сигурни, че напредвате в кариерата си. Ако не ви доставя удоволствие работата ви, по-добре я сменете.

 

Ако искате да изглеждате по-млади, по-красиви и вдъхновяващи жени Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

4.Tвъpдe мнoгo ce oчaĸвa oт вac

работата
7 признака, че е време да смените работата си снимка: pinterest

Koгaтo дaдeнa ĸoмпaния вяpвa, чe cлyжитeлят тpябвa дa e нa paзпoлoжeниe дeнoнoщнo, тoвa e знaĸ, чe ĸoмпaниятa нe e нaпълнo зaгpижeнa зa блaгocъcтoяниeтo нa cлyжитeлитe и пoддъpжa ĸyлтypa нa нeздpaв paбoтoxoлизъм . B тoзи cлyчaй e нeoбxoдимo дa пpoмeнитe мяcтoтo нa работата възмoжнo нaй-cĸopo.

Лидepитe ca мнoгo пo-зaинтepecoвaни oт тoвa дa oбcлyжвaтe ĸoмпaниятa, oтĸoлĸoтo дa пoлyчaвaтe нeщo oт ĸoмпaниятa. Тoзи тип opгaнизaция, ĸoятo имa ĸyлтypa нa пpeгapянe, e мнoгo oпacнa зa пpoфecиoнaлиcтитe, тъй ĸaтo чecтo ocтaвят в живoтa бeз нищo дpyгo. Cлeд дълъг пepиoд пpи тaĸивa ycлoвия мoжe дa бъдe тpyднo зa cлyжитeл дa нaпpaви cлeдвaщaтa cтъпĸa и дa cи нaмepи нoвa paбoтa.

5.Страхувате се да отидете на работа всеки ден

Няма две мнения – не всеки работен ден ще бъде забавен. Това важи дори ако работите на мечтаната от вас работа. Когато обаче самата мисъл за работата ви предизвиква у вас тревога и ужас, това е сигурен знак, че вероятно трябва да помислите за търсене на ново работно място. Прекарвате голяма част от седмицата си там. Затова е важно да изпитвате чувство на комфорт и принадлежност на работното място. Ако мразите работата си, това само ще се отрази зле на психичното ви здраве и може да доведе до по-сериозни проблеми в бъдеще.

6.Работното ви място е токсично

работата
7 признака, че е време да смените работата си снимка: pinterest

Голяма част от това, което ни носи удовлетворение на работата ни, са хората, с които работим. Работата с екип, който уважавате и чиито ценности съвпадат с вашите, може да превърне и най-трудните задачи и предизвикателства в лесна задача. Когато обаче тези работни взаимоотношения станат токсични, с колеги, които свободно си отправят обиди, тормоз на работното място или свръхконтролиращи мениджъри, това бързо може да превърне работното място в спусък на стреса. Никое работно място не трябва да бъде токсично. Ако вашето е такова, значи е време да се преместите.

7.Работата ви оказва негативно влияние върху баланса между професионалния и личния ви живот

От време на време всички очакваме да работим малко по-усилено или по-дълго. Когато обаче прекомерната заетост е постоянна величина, която започва да се отразява на личния ви живот и почивните дни, това може да доведе до прегаряне и изтощение, което ще се отрази на физическото и психическото ви здраве. Преди да вземете някакво драстично решение, винаги е добра идея да поговорите за притесненията си с вашия ръководител в работата ви. Ако той не е в състояние да постави по-реалистични граници, тогава вероятно е време да си намерите работа, която предлага здравословен баланс между професионалния и личния живот.

Tagged ,
на горе