8 случая, когато може да останете приятели с бившия; да блокирате бившия
Любов и партньорство

8 случая, когато може да останете приятели с бившия

Да бъдете приятели с бившия може да бъде сложна задача. С него сте споделили толкова много, а това може да бъде полезно и за двама ви. След като мине достатъчно време, подновяването на приятелството с бившия може да бъде положително решение. То не само може да ви помогне да работите върху прошката и да оставите миналото, но и наличието на човек в живота ви, който ви познава толкова добре, може да ви даде прозрения, които могат да бъдат ценни в бъдещи взаимоотношения.

Да сте приятели с бившия показва вашата зрялост, сила на характера и способност да се излекувате. Независимо дали връзката е била дългосрочна, или не, наличието на този човек в живота ви може да донесе много радост.

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Нека разгледаме видовете ситуации, в които да останете приятели с бившия си приятел е добра идея и в които това може да донесе ползи и щастие в живота ви.

Свободни сте и нямате задръжки да сте интимни

Нека си го кажем направо. Понякога може да имате ужасна емоционална връзка с бившия си. Но в леглото нещата да са били страхотни. Никога не е имало нещо лошо това, да сте приятели с бившия без емоционална връзка, а по-скоро да се виждате само интимно. Но все пак сложете край на това, когато смятате, че сте готови за истинска връзка, или ако започнат да се развиват някакви чувства.

Когато има взаимна подкрепа

Възможно е и двамата да сте били много крайни в някои изказвания, докато сте били във връзка. Но сега, когато тя е приключила, и двамата ли се нуждаете един от друг за емоционална подкрепа или за да успеете в живота? Работите ли заедно или имате няколко сложни ситуации, които изискват и двамата да останете приятели? Това е добър момент да сте приятели с бившия.

приятели с бившия
8 случая, когато може да останете приятели с бившия

Вие сте като братя и сестри

Ако сте били във връзка, в която нещата в спалнята не са се получавали добре, тогава не би трябвало да имате проблеми да бъдете приятели с бившия. В края на краищата интимното привличане е най-голямото разсейване за бившите, които се опитват да бъдат приятели. Изчистете това от пътя и можете да бъдете приятели или дори като братя и сестри!

Раздялата е била щастлива

Е, „щастлива“ може да е преувеличено. Но дали това беше взаимна раздяла, защото чувствахте, че връзката не ви е давала щастието, което и двамата заслужавахте? Взаимните и щастливи раздели лесно се превръщат в нещо позитивно. Така може да сте приятели с бившия.

Интимното напрежение е спаднало

Може да сте били в дългосрочна връзка и след известно време интимните моменти са били повече като седмично или месечно задължение, отколкото на удоволствие. Ако току-що сте се отървали от връзка, в която сте привлечени повече от някой друг, отколкото от партньора си, спокойно можете да си купите взаимно лентички за приятелство.

Имате много общи приятели

Ако имате много общи приятели и наистина не искате да разделите приятелите си или да създадете неловка среща, когато се сблъскате с бившия си, може би е по-добре да останете приятели с бившия. Разбира се, все пак можете да останете в една компания и да спазвате дистанция, нали?

Вие се сблъсквате един с друг през цялото време

Работите ли в един и същи офис? Живеете ли един до друг или и двамата сте съседи? Ако установите, че нямате друг избор, освен да се срещате постоянно, може би е по-добре да вдигнете мирния флаг и да се сприятелите във Facebook. Може просто да помахате или да кажете „Здравей“, или дори да разговаряте от време на време.

приятели с бившия
8 случая, когато може да останете приятели с бившия

Когато има какво да се спечели

Току-що сте се разделили с шефа си или с някого, който потенциално може да ви даде предимство или да отвори много големи врати в живота ви? Да, това е подло да сте приятели по погрешни причини, но хей, това е животът. Ако можеш да работиш за някого, когото мразиш, не можеш ли да останете приятели с бившия си? Разбира се, не бъдете твърде лицемерни.

Вижте още:

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Tagged , ,
на горе