Газирана или негазирана вода
Добра форма

Газирана или негазирана вода

Няма междинен вариант – или обожаваш газирана вода, или не би я пил.

Обаче има разлика между видовете сода на пазара – не всички са натурални и толкова полезни за освежаване. Казано по-просто, газираната вода е наситена с въглероден диоксид във вид на газ, който може да се внесе по изкуствен път или пък се образува чрез природни геологични процеси. Някои производители също добавят ароматизатори, а те не винаги са най-добрият вариант за вашето здраве.

Много по-добре е да пиете газирана вода, отколкото да надигате газирани напитки, пълни със захар. Ако ви се иска да намалите пиенето на безалкохолните напитки в ежедневието ви, опитайте със сода.

Всички сме чували съвета: „ако се чувствате гладни, изпийте чаша вода.“ Много от нас смятат, че сме гладни, когато всъщност сме дехидратирани, което води до излишни хранения и наддаване на тегло. Водата ви кара да се чувствате сити, но водата с газ ви кара да се чувствате по-сити.

Някои хора не харесват вкуса на стандартната вода. Вместо да посегне към нездравословна напитка или към чаша с чай и кафе, газираната вода може да помогне на мнозина да останат хидратирани, докато се наслаждават на вкуса й.

Отдавна се говори, че газираната вода може да навреди на зъбите ви. Но колко истина има в това? Специалистите съветват да имаме предвид, че все пак тази вода е газирана. Определено е много по-малко ерозивна от другите напитки, но все пак може да причини известна ерозия на зъбите, особено ако водата е студена. Внимавайте за ароматизирани или подсладени видове – това е по-вредно. Обикновената, негазирана вода или чешмяна вода винаги е най-добрият избор.

Експертите обаче обикновено се съгласяват, че газираната вода ви хидратира също толкова добре, колкото и обикновената вода, което има смисъл, като се има предвид, че газираната вода е просто вода, изпълнена с газ.

Изводите – по-добре обикновена вода, но ако не ти се нрави тя, по-добре газирана вода, отколкото захаросани и ароматизирани напитки.

Tagged , ,
на горе