Висшата мода в Париж 2023 – изненади на модния подиум

Висшата мода в Париж 2023 - изненади на модния подиум
Лайфстайл Мода

Висшата мода в Париж 2023 – изненади на модния подиум

Седмицата на модата в Париж 2023 показа изненадваща тенденция във висшата мода:

повече разголеност и акцент върху сексапилната визия на моделите.

Облеклото на моделите сякаш казва: „Аз съм секси!

Какво представиха известните дизайнери във висшата мода?

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

6 топ модни тенденции в грима за 2023

4 зодии, които парадират с усета си за мода

Ето кои са топ тенденциите в Париж тази пролет:

Гол гръб и рокли с цепки

Облеклото акцентираше върху голотата.

Дълги рокли с цепка почти до талията. Панталони и поли с цепки на бедрата, които подчертават неописуема женственост. Много голота и блясък присъства тази година на дефилето, като резултат от излизане от пандемията. Дизайнерите дават свобода на моделите да се изразят, да се покажат, да се веселят заедно.

Модната къща „Фенди“ представи модни предложения, инспирирани от бельото. Рокли, които са творчески изградени около бельото като основа.

„Бельото става вечерно облекло – сподели артистичният дизайнер на „Фенди“.

Модната марка Мюглер също заложи на сексапила на жената, на нейната енергия и блясък.

На подиума дефилираха модели с корсети, дантела или кожа на задните части, разголени крака.

Блясък и голота

Испанската дизайнерка Хуана Мартин се представи с типичните за нея ветрилообразни ръкави на бял прозрачен костюм. Малка черна рокля с отличителни за Мартин ръкави се комбинират с високи сребристи сандали. Много модели дефилираха с блузи и рокли с романтични волани.

Гащеризон от стотици пера, топове от тюл, сака, обсипани с бляскави метални мъниста – това са моделите на италианския дизайнер Пиерпаоло Пичоли.

Ултрасексуалност и много блясък представят и другите дизайнери.

Седмицата в Париж събра много известни имена като: Доджа Кет, Наоми Кембъл, Даян Крюгер, Кайли Дженър и други.

Висша мода и животински свят

Много модели излезнаха на подиума в Париж с рокли, които имаха животинска глава вместо брошка. Леопард, лъв, вълк. Модното ревю на френската марка Schiaparelli разкри въображението на дизайнерите във висшата мода.

Наоми Кембъл носеше кожен тоалет с глава на вълк, а моделът Кайли Дженър се появи в изяло черна рокля с огромна лъвска глава пришита към горната част. Моделът Шалом Харлоу пък беше в рокля с глава на снежен леопард в цял ръст. Както твърдят модните специалисти на марката, тези рокли са посветени на поемата „Ад”. Това е част от „Божествена комедия” на италианеца Данте Алегиери. Въпреки тяхната изобретателност, мрежата беше залята от негативни коментари, относно обвързване на висшата мода с животинския свят.

Доджа Кет – сензацията в Париж

Известаната певица Доджа Кет (Doja Cat) дефилира в тоалет в червено, като цялото тяло, кожа и лице бяха обсипани с повече от 30 хиляди кристала „Сваровски“. За тази уникална визия е била използвана специална червена боя за тяло и 30 хиляди кристала. Тоалетът на Доджа се състоеше от корсаж от коприна, пола, покрита с дървени мъниста и червени ботуши.

Джорджо Армани

Джорджо Армани, заедно с други известни дизайнери представиха колекциите си на Седмицата на висшата мода в Париж.

На подиума се появиха вечерни тоалети от марката „Армани Приве“ с отличителния знак арлекин с ромбове. Присъстваха съчетания със сатенени черни панталони и сака тип болеро. Цветовете бяха изумрудено зелено или бледо розово. Роклите бяха също с ромбове и обсипани с блестящи мъниста.

Интересна беше колекцията на френския дизайнер Алексис Мабил. Той представи дрехи в меки топли цветове и удължени силуети.  В косите на моделите блестяха камъчета или цветя.

Особено впечатление направи рокля в зелено, с форма на пясъчен часовник, която имаше цепки отстрани, по-широки в талията, придържана само от гръцки колан.

Висшата мода в Париж 2023 - изненади на модния подиум

Дизайнерът Стефан Ролан показа колекция, вдъхновена от Бразилия и от карнавала, който се провежда там. Присъстваха бели и черни рокли, мозайки и злато.

Седмицата на висшата мода приключи с диско стил и много класически искрящ блясък.

Стотици почитатели се стекоха на моста „Александър Трети“ за да видят своите идоли, които преминаваха там: звезди като Ан Хатауей, Кайли Миноуг и кей поп звездата Суга.

4 трика против бръчки по шията и ръцете

Ориз, риба и… сладки! Тайните за гладката кожа на японките

Първата любов. Как родителите да помогнат на децата си да я преодолеят?

infomax-logo-50-15-HW Нина Добрев: Нова година, нов континент. Антарктида 2023 г.

infomax-logo-50-15-HW Григор Димитров пусна снимки от стаята си в „Бурдж ал Араб“, където Николета Лозанова пие „златно“ кафе

infomax-logo-50-15-HW  Кристиано Роналдо се похвали с подарък от шейховете за $780 000 – часовник от бяло злато и каишката от кожа на алигатор

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе