Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023
Лайфстайл Мода Разни

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

Ще се носят ли златни бижута в модната колекция тази пролет?

Ще забравите ли среброто, за да откриете вечното злато?

Ще носите ли огърлица с диаманти? Обичате ли перли?

Тук ще погледнем кои са новите модни тенеденции при бижуатата.

Да! Златото като благороден метал никога не излиза от мода!

Дизайнерите на бижута и този сезон го включват в своите колекции.

И в годината на Заека, тенденциите в бижутата отново ще запазят своя блясък.

Какви бижута и аксесоари е модерно да носим тази година?

Злато, диаманти и перли! Съвършена комбинация!

Естествени перли, диаманати – остават пак в модната линия. А знаем, че всички жени обичат да носят диаманти!

„Златото се изпробва с огън, жената със злато, а мъжът с жена.“ – Сенека

Кои бижута биха паснали идеално за рокля

Как да изберем подходящите бижута за нашата рокля

Малка черна рокля – лукс за всеки

Ето какви бижута трябва да носите този сезон:

Злато и перли

Тази комбинация е супер хит този сезон. Това са модели на обеци или висулки, в които перлите са обгърнати от злато. Може да изберете и розовите нюанси на златото. Морските мотиви ще бъдат на мода: с форми на миди, рибки, морски звезди, русалки, които ще ви зарадват през лято 2023. Може да откриете бижута в морски стил в модната линия на известния певец Хари Стайлс от групата One Direction, който напоследък е дизайнер на такива бижута. Друга марка, известна и в България е Ti Sento.

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

 

Бижута с кристали и диаманти

Много от модните бижута представляват скъпоценен камък, обвит със злато. Тази тенденция е в топ предложенията за бижута.

Диамантите са изключително предпочитани тази година. През миналата година марката Chanel показа своя колекция бижута с диаманти. Френската актриса Марион Котияр бе лице на марката по време на представянето.

Скъпоценните камъни са навсякъде този сезон! Те блестят навсякъде. Камъни и златни елементи има при всички дамски аксесоари: бижута, обувки, колани, дори чанти.

Други известни личности, които залагат на бижута с диаманти са: принцеса Шарлийн – принцесата на Монако, която прикова погледите с колие с разкошен рядък розов диамант.

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

Бижута с флорални мотиви за пролет 2023

Цветята винаги носят притяни емоции. Винаги ни радват! Флорални бижута ще бъдат на мода и тази пролет.

Бижута, които имат ретро стил

Гривни или пръстени, които изглеждат от миналия век, са особено търсени този сезон. Те са по-масивни, с повече и по-тежка декорация. Барокови бижута може да откриете в магазините, но може и да се направят по поръчка. Те също са изработени от чисто злато, но имат загадъчно, ретро излъчване. Марката SATELLITE PARIS предлага разнообразие от ретро бижута.

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

Твърди гривни

Гривните Бенгълс (Bangles) продължават да да в топ бижутата на модния подиум. Може да комбинирате на ръката тънки и широки твърди гривни за повече шик. В магазин FREYWILLE може да намерите тези аксесоари.

Защо да носим злато?

Златните бижута носят елегантност и стил

Златото като благороден метал е познато от древността. Златните накити показват царственост, могъщество, богатство и власт. Бижутата от злато започват своята историята от Египет, където били изработвани изключителни огърлици, гривни, колиета, пръстени, диадеми. В древен Египет фараоните носели златни накити, символ на тяхната сила и власт. Има свидетелства, че когато са изпращали своите близки, те поставяли всички златни бижута при тях. Считали, че така те ще откупят земните си грехове. Известно е, че царица Клеопатра притежавала много безценни златни накити.

В България, по времето на траките, се изработвали ценни, ювелирни накити. А българската традиция и сега повеляват да се сложи на детето шапка със златна паричка при кръщене.

Златните бижута остават непроменени

Тъй като са изключително твърди и устояват на времето, те могат да се ползват дълго време. Те не се деформират лесно и запазват формите си. Това са бижута, които остават вечно в нашата лична колекция.

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

Златните бижута винаги са на мода

Те се ползват и за официален случай и в ежедневието и винаги създават класически стил.

Тяхната висока стойност, ги прави подходящи за подарък или за много специален повод.

Видове злато

„Жълто злато“

То е класическо, без примеси на метали и е 24 карата. Има и 14 каратово злато. Най-разпространено е за изработка на различни бижута.

„Бяло злато“

Много стилно и скъпо. Използва се главно за венчални и годежни пръстени.

От включените примеси на никел, платина, паладий, то придобива бял оттенък. Изглежда изискано и се използва за изработка на индивидуални, дизайнерски модели бижута.

„Розово злато“

Красивото розово злато се получава при смесване на злато, мед, паладий и сребро. При по-висок процент мед, златото има лек червен или розов нюанс. Известно е, че накити от розово злато се изработват в Русия. Те са много женствени и нежни. Предпочитат се много от жените, заради привлекателния розов, романтичен нюанс.

„Цветно злато“

При смесване на златото с други метали, то променя цвета си: ако се смеси с желязо, се получава син цвят, ако се смеси с повече сребро, добива зеленикав оттенък. Има и „черно злато“, при което се работи с кобалт.

Ако искате зашеметяваща, страхотна визия – носете златните бижута с тоалети в черен цвят, бял цвят, бежово или пепел от рози.

Докато се чудите каква нова блуза за пролетта да си купите, по-добре обърнете внимание на тенденциите при бижутата. Те могат да създадат нова визия, свеж вид и класически стил!

Диамантите са приятели на всяка жена, а златото е звездата в нейната визия.

Супер изискани, много стилни, златните бижута могат да се носят от всяка дама.

Думите на Грейс Кели говорят изключително за несравнимата стойност на брилянтите: „Перлата е кралицата на скъпоценните камъни и е скъпоценният камък на кралиците.“

18 най-добри храни за да имате здрави бъбреци

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве

Сок от картофи – за какво и колко е полезен

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе