Брак без любов – настъпва ли развод, когато любовта си отиде

Брак без любов – настъпва ли развод, когато любовта си отиде
Любов и партньорство

Брак без любов – настъпва ли развод, когато любовта си отиде

Брак без любов – най-големият проблем, защото любовта и връзката, която идва с нея, са причината повечето хора да се женят. Казано по-просто, бракът без любов е, когато единият или никой от партньорите не се чувства обичан или обгрижван от другия. Бракът без любов е достигнал етап, в който никой от партньорите не е източник на радост или утеха за другия и е по-скоро като да сте с познат съквартирант, за когото всъщност не ви пука много.

В брака без любов разговорите стават сухи и им липсва топлина. Ако не друго, разговорите е най-добре да се избягват, преди да предизвикат следващия спор. Партньорите започват да се фокусират изключително върху негативните черти на другия и непрекъснато се опитват да обвинят другия, без да искат да чуят тяхната страна на нещата.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Признаци на брак без любов

Критиката никога не свършва

Един от сигурните грешки на брака без любов е, че вие ​​и вашият съпруг се критикувате взаимно при всяка възможност. Когато любовта е заменена от предимно хладна преценка, тогава топлината избледнява и връзката се превръща в бойно поле.

Без интимност

Липсата на сексуален живот е основен индикатор за нещастен брак. Дори когато правите любов понякога, не се чувствате добре, а вместо това ви кара да се чувствате по-празни или тъжни. Щастливите двойки имат здравословен сексуален живот, който ги оставя в състояние на блясък. Обратното е вярно за нещастните двойки.

Бихте предпочели да прекарате време с приятелите си

Ако постоянно избирате да говорите с други или приятели повече, отколкото с партньора си, това показва дискомфорт и нарушена комуникация. Ако чувствате, че разговорът с приятели е по-добър от този с вашия партньор, докато таите чувства на негодувание, това е знак.

Не се подкрепяте взаимно в трудни времена

Връзките са източник на безопасност и сигурност, тъй като и двамата знаят, че на другия може да се разчита, когато нещата станат трудни. В брак без любов вие сте съвсем сами в изправянето пред проблемите си, тъй като знаете със сигурност, че на партньора ви не може да се разчита. Постоянното чувство на апатия също ви кара да игнорирате партньора си в час на нужда.

Вашите битки продължават да се повтарят

Едно важно наблюдение, което ще направите при всички бракове без любов, е, че партньорите не могат да се споразумеят за почти нищо. Поради кавгите, които изглежда възникват по отношение на почти всяка тема, става обичайно да се карате за едни и същи неща многократно. В крайна сметка това изгражда дълбоко негодувание един към друг, тъй като едни и същи чувства се появяват многократно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Истинската любов ще я познаеш по неговия поглед и отношението към теб, мила

Елементи на щастливия брак – дами, бъдете внимателни

Мъжете на първа среща и грешките, които неусетно допускат

Tagged , , , , , , ,
на горе