Грешки, които правим при борба с депресия или паник атака
Любов и партньорство

Грешки, които правим при борба с депресия или паник атака

Много хора се сблъскват с неприятните усещания да получават паник атаки или да изпадат в депресия. Причините за тези състояния са най-различни, като най-разпространените от тях са напрежение в работата, травмиращо събитие в личния живот или проблеми от детството, които сега отново могат да бъдат отключени. Когато получите такива пристъпи, не трябва да правите някои неща, които са определяни като грешки. Ето кои са те:

Съпротива. Когато почувстваме, че настъпва лошо настроение, депресия или паника, първото ни желание е да се отървем от тях възможно най-бързо, да променим „лошото“ настроение в „добро“. Това е естествено, така сме създадени. Но твърде често опитите ни само влошават всичко. Съпротивата ни принуждава да мислим постоянно за състоянието си, да фокусираме цялото си внимание върху него, да се чувстваме зле, защото няма да изчезне, да чакаме напрегнато за облекчение. Простата истина е, че не можете да контролирате всичко. Опитът да поставите състоянието си „под контрол“ често води до допълнителен стрес и нежелани лоши чувства.

Да се ​​чувстваш зле от това, че се чувстваш зле. Започваме да имаме мисли като „Ще умра или ще полудея“, „Това никога няма да свърши“ и „Мразя, че не мога да се наслаждавам на живота като другите хора, чувствам се напълно нещастен.” Умът ни започва да добавя нови страхове и негативни емоции към депресията, която вече имаме. И тези страхове и чувства в крайна сметка съставляват основната част от нашето състояние. Това всъщност е нашият ум, а не самите депресия и паника, които правят всеки епизод толкова непоносим. Опитайте се да забележите в кои части на тялото си го усещате и как идва и си отива. По този начин ще успеете да го контролирате. Ще забележите колко по-слаби стават атаките, когато вече не се поддържат от вашите мисловни процеси. Опитайте, като си отбележите резултатите.

Сравняване. „Всичко беше толкова добре, когато не бях депресиран! Какво невероятно време беше и колко ужасно е сега. Защо не мога да се върна?!” Това са нещата, които много хора мислят, но такива мисли не носят нищо друго освен вреда. Ако искате да победите депресията или паниката, трябва да спрете да сравнявате. Забравете, че има минало и бъдеще. Това, което се случи, се е случило. Не се спирайте на това, а вместо това живейте тук и сега. Започнете с това, което имате, и не мислете как е било преди.

Задаване на безсмислени въпроси. Много хора прекарват часове, задавайки си всякакви въпроси: „Кога ще свърши това?“ „Защо аз?“ и „Какво направих, за да заслужа това? Това, което трябва да знаете, е как да спрете това. Въпроси от темата „Защо аз?“ подобни просто влошават състоянието ви, като ви принуждават да се оплаквате и да се разстройвате от нещо, което вече се е случило. Съсредоточете се върху това, което ще ви помогне да преодолеете депресията си и не се занимавайте с въпроси, които не служат на тази цел.

Да вярваш на страховете си. Смятаме, че след като изпитваме такъв страх при идеята да излезем навън, да се срещнем с хора или да опитаме нови преживявания, това означава, че нещо лошо ще се случи. В това няма нищо изненадващо, защото природата е създала страх, за да ни предупреди за опасност. Ние сме създадени по такъв начин, че инстинктивно вярваме в този страх и му отговаряме.Но страхът ни почти никога не възниква поради реална заплаха. С други думи, спрете да приемате страха си като нещо реално.

Търсене на причини за вашата депресия във външния свят.Това е поредната грешка, която хората често допускат. Може да мислите, че неразположението ви е свързано единствено с начина, по който вървят животът и работата ви. Вярвате, че ако можете просто да промените това, ще бъда щастливи. В действителност обаче всичко, от което имате нужда, за да бъдете щастливи, е вътре във вас, както и това, което ви кара да страдате.

Вижте още ⤵️

8 абсурдни оправдания да не сте интимни 

Ако направите тези 5 неща, със сигурност ще влудите истински мъж

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе