Блондинка или брюнетка? Каква жена предпочитат мъжете?

Блондинка или брюнетка
Психология

Блондинка или брюнетка? Каква жена предпочитат мъжете?

Блондинка или брюнетка? Разбира се, от този въпрос се вълнува не толкова обществеността като цяло, колкото самите жени. Всъщност в съвременния свят арсеналът от козметика е толкова голям, че една жена може лесно да избере коя да бъде: блондинка или брюнетка. Е, нека се опитаме да отговорим на горещия въпрос .

Научно доказано: Мъжете предпочитат жените в червено

14 неочаквани неща, които възбуждат мъжете

Какви черти трябва да притежава жената за да влудява мъжете

Блондинка или брюнетка?

 

Антропологични факти

В страните с носители на светлокосия ген се наблюдава тенденция към намаляване на населението. В семействата на балтите, германците, славяните и скандинавците най-често има едно дете. Но тъмнокосото население на Китай и Индия непрекъснато се увеличава. Ако вземем предвид факта , че за раждането на русо дете и бащата, и майката трябва да са светлокоси, можем да заключим, че след няколко поколения ще има много малко естествени блондинки .

Малко история

Нека започнем с исторически фон, по-специално за блондинките. Така се случи, че първата известна блондинка в историята е митичната покровителка на любовта и красотата от гръцкия пантеон на боговете, родена от морска пяна – Афродита. В Гърция жените за първи път започнали да изсветляват косата си. На помощ им идва онова, което е имало по онова време – кисело мляко от магарета.

Афродита е смятана за най-красивата богиня в пантеона на гръцките богове именно заради златистия цвят на косата си. Тя е единствената блондинка сред богините. Римляните, както и цялата римска култура, са възприели тази мода от Гърция. През Средновековието всички опити за украсяване на външния вид се считат за коварство на Дявола.

Французите са тези, които правят голяма крачка в кардиналното изсветляване на косата . Е, кой би се съмнявал?! Личният фризьор на последната императрица на Франция, Йожени, е първият, който използва водороден прекис, за да изсветли косата й. Оттогава (а това е през 50-те години на XIX век) жените по целия свят използват това средство.

Киното, последвано от телевизията , оказва влияние върху социалните канони и ценности от самото си зараждане през 20 век. Появата на такова нещо като “ секс символ “ се отнася до дейността на киното . Но първата официална титла “ секс символ “ е дадена на боядисаната блондинка Мерилин Монро .

Психологията на избора – блондинка или брюнетка?

 

Защо този въпрос изобщо интересува жените? Всичко зависи от това как се възприема светлият цвят на косата. Да кажем, че всичко е въпрос на психология. Брюнетките – момичетата с тъмен цвят, се възприемат от мъжете като равни на себе си . Но това е очевиден факт – те са мнозинство! Брюнетките са силни, лоялни, умни, активни и искрени – такова мнение се е развило сред мъжете за тъмнокосите.

А за блондинките следва селекция от такива епитети: беззащитни, слаби, женствени , нежни … Оказва се, че светлокосата жена е едва ли не два пъти жена! Забелязва се, че една жена , боядисана в рус цвят , започва да имитира възприетия образ . В нейното поведение се проявява необичайна чувствителност, известна привързаност, показна крехкост и беззащитност. „Русото не е цвят на косата – това е състояние на духа!“ (Народен хумор).

Блондинка или брюнетка? Каква жена предпочитат мъжете?
Суха статистика – блондинка или брюнетка?

 

Ако обобщим резултатите от изследванията по въпросите на мъжките предпочитания блондинка или брюнетка, можем да направим следните изводи: 40% от анкетираните мъже искат афера с блондинка , но само 15% ще ги заведат в гражданското. Само 18% от анкетираните искат тъмнокоса красавица за своя любовница, но почти 60% планират да ги вземат за свои съпруги .

Този избор има научна обосновка. Интуитивно, заедно с широките бедра, добре развития бюст (положителни фактори за размножаване), мъжът предпочита тъмна коса – доминиращ ген. Но други преживявания, при които има директен контакт, независимо дали визуален (снимка) или директен (среща), показват резултати в полза на блондинките. 7 от 10 мъже избират руса коса .

Оказа се, че това не е случайно – производството на „примамливи“ феромони при блондинките е няколко пъти по-силно, отколкото при тъмнокосите жени. „Мъжете предпочитат блондинки, защото смятат, че брюнетките са по-умни и следователно по-опасни.“ (Марсел Ашар).

И така, каква жена предпочитат мъжете? Блондинка или брюнетка?

Да се даде недвусмислен отговор на въпроса: „Какво предпочитат мъжете: блондинка или брюнетка?“ е много трудно. Но съветите към жените са категорични: Когато избирате цвета на косата си , използвайте здравия разум и съветите на опитни стилисти. Но най-важното е – не променяйте своето „Аз“, за да съответства на моментния модерен образ. Винаги бъди себе си.

Труднодостъпната жена може ли да отблъсне мъжете

Мъжете трудно се доверяват отново, след като са били ранени

 

Tagged ,
на горе