ангина и бронхит
Добра форма

Билкови илачи при ангина и бронхит

Ангината е инфекциозно заболяване, при което се възпаляват сливиците. Заболяването се причинява от различни микроби, главно стрептококи, попадащи в носоглътката при пряк контакт с болен човек, при използване на неизмити чинии и продукти. При някои хора е достатъчно да си преохладят краката, да ядат сладолед, да се потопят в студена вода, за да се разболеят от ангина.

Причина за болестта може да бъдат и хронични настинки, попаднали в гърлото дразнители (прах, алкохол), заболявания на назофаринкса (аденоиди, синузит), при които се нарушава дишането. Ангината е опасна с усложненията, отразяващи се на сърцето, ставите, бъбреците. Тъй като заболяването е инфекциозно, пациентът трябва да бъде изолиран, да се храни от отделни чинии, да ползва отделни кърпи. Храните трябва да бъда топли, недразнещи гърлото. Ангината е болест на цялото тяло, така че е препоръчително да се приемат в изобилие топли напитки, защото чрез урината се изхвърлят токсините от организма. Не се препоръчва загряване на гърлото (компреси), важна роля при ангината играят гаргарите.

Билкови цярове при атеросклероза и безсъние

Билкови елексири за предотвратяване на диабета

Помощ от народната медицина при кашлица и бронхит

Вода от стафиди

Цвят от бял бъз: ползи и рецепти

В допълнение към лекарствените средства за лечение, народната медицина си има свои начини за борба със заболяването ангина.

  1. Къпината облекчава възпалението на гърлото, помага при ангина и бронхит. Залейте 2 супени лъжици листа от къпина с вряла вода (0.5 л) и оставете да се запари един час. Пийте по 2 супени лъжици, 4 пъти дневно преди хранене.
  2. Правете си гаргара с равни части от жълтурчета и лайка. Лекува бързо флегмозна ангина и полипите в носа.
  3. Гаргара 4-5 пъти дневно с настойка от широколист евкалипт (100 г листа на 1 л вряла вода).
  4. Настойка от 20 г (пълна супена лъжица) невен на чаша вряла вода се използва също за гаргара.
  5. Гъста отвара от плодове от боровинка се използва за гаргара при ангина, за мазане на изгорени места, кожни обриви (към 100 г сухи плодове се добавя 0.5 л вода, оставя се да ври на котлона, докато количеството на водата не намалее до 0.3 л).
  6. Правете си гаргара и с отвара от орехови листа – 15 г листа в чаша вряла вода.

Чудо мехлем при синузит, отит и бронхит

Билкови илачи при ангина и бронхитНачин на приготвяне:

В емайлиран съд излейте 1 чаша рафинирано растително масло, добавете пчелен восък с размерите на кибритена кутийка и загрейте на слаб котлон, докато се разтопи восъкът. Половината от жълтъка на твърдо сварено яйце намачкайте с вилица в чинийка и с пръстите постепенно го добавяйте в съда с мазнината и восъка. Разбъркайте и свалете от котлона, и оставете да престои 10-15 мин. След това прецедете. Да се съхранява в хладилник, в стъклен съд. Мехлемът е много ефективен. Ако е необходимо, може да се загрява на водна баня до 40 градуса.

Лекува:

  1. Синузит. От разтопения мехлем се капва с пипета в носа. За да не изстине и да се втвърди, трябва да действате бързо. Достатъчно е да капвате от мехлема в носа веднъж или два пъти, с интервал между капванията един час, и ще можете да се отървете дори от най-проблемния синузит. Мехлемът прониква в максиларния синус и издърпва гнойта с огромна сила.
  2. Гноен отит. Сложете в ухото памучен тампон, като при необходимост го сменяйте. Едновременно с това нанасяйте от мехлема зад ухото. Мехлемът издърпва гнойта с огромна сила. Може да лекувате по този начин всеки вид отит, не само гноен.
  3. При налепи, абсцеси в гърлото и гноен тонзилит мажете гърлото с мехлема или си правете компрес на шията. Ако направите всичко това от вечерта, повтаряйки процедурата на всеки час, на сутринта гнойта ще пробие и изтече.
  4. При бронхит, болка в стомаха, червата, циреи по тялото и ечемик на окото приемайте по три пъти на ден, преди хранене, по половин чаена лъжичка от мехлема.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged
на горе