пътя до храма на Преподобна Стойна
Величествена България

Асфалтират пътят до храма на Преподобна Стойна

Прекрасна и дългоочаквана новина: Асфалтират пътят до храма на Преподобна Стойна в село Златолист, община Сандански, област Благоевград. Само преди броени дни стартира процес полагане на асфалтова настилка по отсечката Катунци – с. Златолист.

пътя до храма на Преподобна Стойна
Пътят към храма на Преподобна Стойна

Благодарение на поетата инициатива, скоро ще може да се стига по асфалтов път до храм „Св. Георги“ – с. Златолист, където е живяла неканонизираната българска светица Преподобна Стойна.

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Преподобна Стойна, българката стискала жарава с голи ръце, лекувала безнадеждно болни

Ванга, мъдрият „глас“, който ни завеща, че злото ще бъде победено само с добро

Асфалтират пътят до храма на Преподобна Стойна в село Златолист 

Храмът „Св. Георги“ в село Златолист, е може би, най-посещаваното място в цяла България, заедно с м. Рупите, където е живяла феноменът Ванга.

Храмът е известен с това, че неканонизираната българска Светица Препободна Стойна, още от дете е посвещавала голяма част от денят си в молитви. Така постепенно църквата става неин дом.

Святото място се намира на 7 км. от с. Катунци, до което, вече ще се стига по асфалтиран път. 

Именно тази отсечка е без асфалтова настилка, а превозните средства трябва да се придвижват до там по черен, чакълест път, някога, според преданията било корито на река.

Много хора идват на това необикновено и мистично място, изпълнено със силна положителна енергия, за да се освободят от своите тревоги или чрез силата на вярата да излекуват заболяване. Не е тайна, че много семейства са се сдобили с рожби, след молитви към Преподобна Стойна.

Оптимистичните коментари в мрежата не закъсняха. Хората не спират да изразяват радостта си, че най-сетне до храмът на Преподобна Стойно в село Златолист, ще се стига по асфалтов път. „Браво“, „Най-накрая“, „Прекрасна новина“, „най-после ще стигаме до милата ни светица по хубав път“, „Прекрасна новина, който е поел инициативата да бъде жив и здрав“ и т.н., и т.н.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе