Актрисата Гергана Стоянова с благородна кауза и номинация за Личност на годината 2023

Актрисата Гергана Стоянова с благородна кауза и номинация за Личност на годината 2023
Добрата новина

Актрисата Гергана Стоянова с благородна кауза и номинация за Личност на годината 2023

Актрисата Гергана Стоянова участва в престижната класация на Флагман.бг в родния Бургас за Личност на годината 2023. Предложението за номинацията е излъчено от Ротарианската общност. Преди 3 години популярната актриса и водеща започва благородна кауза с посещение на училищата в родния град, където изнася поредица семинари пред учениците. Тя им разкрива тайната за сбъдване на мечтите и пътя към успеха. Вдъхновени от живота и професията на актрисата, учениците се обучават в родолюбие, доброта и добротворство. Учат и помнят историята си, гордеят се с български постижения и български герои.

Честито! Виктория и Георги от “Един за друг” гушнаха дъщеричка (Гордите родители показаха малката – Снимки)

5 крепости в България, които трябва да посетите

 

Ето какво разкрива Гергана Стоянова за благородната кауза:

Семинарът за самопознание, самообучение, вдъхновение и плануване на мечтите с деца от 1 до 12 клас е насочен към ученици, учители и граждани. Слоганът на семинара е: „Аз уча, вярвам, мога, знам“. Чрез този семинар, децата се научават да използват най-добре своите възможности за постигане на успех, развиват качества, учат, напредват. Виждайки пример в популярната личност от малкия екран, те се вдъхновяват да следват мечтите си и разбират, че малките неуспехи ги водят към крайната цел.

По време на семинара, учениците получават специални бележници, в които да си записват всичко всеки ден. Могат да си поставят цели, да правят план за реализиране на мечтите.

Какво пише в дневника:

Никога да не се отказвам от мечтите си

Как да превърна мечтите си в план

Да почитаме героите, които са пожертвали живота си за свободата

Да не говорим лошо за България по никакъв повод

Всяка седмица да научавам за известен българин и да споделям за него с приятелите си

Да почитаме и уважаваме родителите си

Да събираме разделно и как да ги подготвим отпадъците за рециклиране

Освен специален дневник, учениците поставят с класните стаи кутии на доброто. Какво представялват те? Ако децата извършат някаква добрина, те я записват на лист и я поставят в кутията. През седмицата кутията се отваря и листчетата се прочитат на глас пред класа. Ако има голям брой добрини, учениците се освобождават от домашна работа един ден през седмицата.  Веднага след провеждане на семинарите, децата поставят такива кутии в училище.

Благородната инициатива се провежда не само в Бургас , но и в цялата страна. В Бургас Гергана Стоянова провежда семинари в 15 училища, като те продължават по график и тази година. С помощта на Общината се отпечатват специалните бележниците за децата.

Голям интерес към семинарите има и в София, Варна, Нова Загора и други градове.

Гергана Стоянова и учениците в кв. Долно Езерово

Гергана Стоянова е от Бургас и е живяла в квартал Долно Езерово. Тя споделя прекрасни спомени от детството си, за връзката си със съученици и приятели, които продължава да поддържа сега и се радва да се срещне с децата от ОУ „Христо Ботев“ – Долно Езерово.

Родното място дава много на актрисата Гергана Стоянова и тя споделя с децата своите спомени от училището, където е учила. Разказва им за своя личен успех – как с много работа, учене и поставяне на цели, е успяла да достигне до сегашния си връх. След това Гергана Стоянова им раздава специалните бележници, в които да опишат мечтите си и плана за тяхното постигане.

През тази година популярната актриса и водеща ще издаде книга с детски приказки, с помощта на Национален фонд „Култура“. Пред децата от Долно Езерово тя представи песнички по нейни стихове и приказки в стих.

За да вдъхнови учениците и те да повярват в сбъдване на мечтите си, тя ги съветва да се учат, да проявяват състрадание и емпатия.

Учениците са вдъхновени и радостни след семинарите с Гергана Стоянова и казват, че се чувстват променени след срещата. Доволни са и ще очакват нови срещи с нея.

Всеки, който иска да направи номинация в престижния конкурс на Флагма.бг Личност на годината 2023, индивидулано или чрез организация, може да го направи на електронната поща: mediator.bg@gmail.com до 16 януари 2024 година.

Номинацията трябва да е за участник от Бургаска област, да е роден в Бургас и да е извършвал своето добро дело на бургаска територия, да няма номинация миналата година. Заедно с номинацията е необходимо да приложите биография и кратка обяснителна част защо точно този човек заслужава да получи голямата награда.

Интернет гласуването се провежда от 00.01 часа на 17 януари 2024 г. до полунощ на 27 януари 2024, което ще има 50% тежест при оформяне на крайния резултат. Останалата част ще се оформи от компетентно жури. Наградата е една и няма подтитли.

Топ 10 най-четени книги за 2023

Топ 5 на най-красивите водопади в България

infomax-logo-50-15-HWЛили Иванова ще изнесе концерт в Брюксел през март

Tagged , , , ,
на горе