Адаптогените: вълшебно лекарство срещу намален имунитет

Адаптогените: вълшебно лекарство срещу намален имунитет
Добра форма

Адаптогените: вълшебно лекарство срещу намален имунитет

Адаптогените са вълшебно лекарство срещу намален имунитет. В стресова ситуация можете да подпомогнете работата на нервната система с помощта на естествени адаптогени. Това са биологично- активни вещества, които повишават устойчивостта на тялото към различни заболявания, психични проблеми и тонизират имунитета. Те нормализират основните физиологични функции, повишават издръжливостта и работоспособността.

Здравето е богатство!

Чията е елексир на младостта и здравето

Мисия: Как да подобрите здравето и качеството си на живот

Така че, специалистите са категорични – адаптогените са вълшебно лекарство срещу намален имунитет

Въпреки липсата на официални клинични проучвания, много лекари говорят за ползите от адаптогените.

Те препоръчват приемането на препарати на тяхна основа за поддържане на тялото по време на периоди на стрес, подготовка за важни състезания и изпити. Това е добър начин за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания, възстановяване на имунитета след прекарани настинки.

Работата по изучаването на полезните свойства на адаптогените се провежда активно от 60-те години на миналия век.

Лекарите са забелязали, че при използване на определени екстракти или вещества се повишава устойчивостта към болести, човек по-лесно издържа на стресови ситуации. Тялото сякаш се зарежда с допълнителна енергия, която устоява на негативните фактори.

Показания за приложение на адаптогени са: хронична умора; нарушение на съня и безсъние; депресия или невроза; намалена концентрация и работоспособност; сексуална дисфункция; скокове в кръвното налягане; главоболие; поява на метеорологична чувствителност; възстановяване след операция, химиотерапия.

Адаптогените имат общооздравително и укрепващо действие.

Те нежно балансират човешкото тяло с факторите на околната среда: температурни крайности, токсини, химически канцерогени. Активните им съставки може да бъдат гликозиди, флавоноиди или полизахариди.

През 1947 г. се появява научно изследване за влиянието на неблагоприятните фактори върху нервната система и човешкото здраве, проведено от Н.В. Лазарев. Той обяснява, че има два начина за повишаване на устойчивостта и подобряване на състоянието: постепенно привикване към проявите на негативни фактори и дразнители, за да се изгради своеобразен имунитет.

Направете курс с естествени адаптогени, които поддържат всички системи в тялото.

По време на стрес телата ни произвеждат хормона кортизол, който повишава тревожността, раздразнителността и безсънието. Приемането на адаптогени нормализира нивото му и потиска активността, повишавайки издръжливостта, поддържайки основните процеси: ускоряване на възстановяването и заздравяването на рани; натрупване на гликоген в мускулите; ускоряване на синтеза на полезни протеини; повишаване на работоспособността; стабилизиране на сърдечносъдовата система; стимулиране на имунната защита.

На фона на приема на адаптогени, човек по-лесно понася физически и психически стрес, промени в климатичните условия или смяна на часовата зона. Възстановява се по-бързо след операция или продължително лечение.

За да стимулирате имунната система, по-добре използвайте естествени съединения. Те съдържат витамини и минерали, полезни аминокиселини, които липсват на организма. Те могат да се приемат пресни и сухи, да се приготвят отвари или тинктури. При тежки състояния се препоръчва да се комбинират няколко адаптогена едновременно.

Най-достъпните и ефективни адаптогени са:

  • елеутерокок;
  • корен от женшен;
  • родиола розова;
  • лимонена трева;
  • аралия;
  • глог;
  • мумийо;
  • еленски рога.

По-рядко се срещат билкови препарати на базата на свещен босилек, гъба рейши, астрагал. Те помагат за намаляване на захарта и холестерола, поддържат имунитета по време на лечение на рак.

Адаптогените не са лекарства или имуностимуланти. Но с тяхна помощ можете да подготвите тялото за студения сезон, да се възстановите от грип или настинка, да поддържате нервната система при стрес. Те намаляват риска от заболяване, което ви позволява да се съсредоточите върху общуването с приятели и приятните моменти от живота.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе