Техники и начини за масаж на лицето
Здраве и красота

Техники и начини за масаж на лицето

Много от нас са чували за масаж на лицето, но много малко от вас, момичета отиват при специалист за него или го прилагат вкъщи, нали? Но трябва да знаем, че подобна процедура, особено ако се прави редовно, е в състояние да запази лицето ни да изглежда младо за по-дълго време, да коригира гънките на кожата и асиметрията и да я направи по-свежа, опъната и нежна! Освен това е истинско удоволствие, което не отнема много време!

Препоръчително е да се включват масла в грижата за лицето, да се използват редовно, за да се поддържа липидният слой на кожата и да се задържа по-добре влагата. Нанасянето на масло може да се комбинира много добре с масаж на лицето. Добавяйки тази стъпка към вашата рутинна грижа за кожата, ще бъдете изумени колко по-добре ще изглежда лицето ви!

Ползи от масажа на лицето

Разбира се, ако направите масаж на лицето в козметичен салон, ще получите по-видим ефект, но и у дома, като отделите пет минути от времето си за това, можете да постигнете добър резултат. Благодарение на масажа цялото ни лице се отпуска, фиксираните зони се обработват и всъщност впоследствие се подобрява симетрията на лицето и се предотвратява образуването на гънки или бръчици.

Стимулирането на кръвообращението насища лицето с кислород, в резултат на което в него протичат по-активно метаболитните процеси, кожата става по-свежа и отпочинала. Също така масажът е добра превенция срещу отпуснатост на кожата, тъй като повлиява на мускулите и има стягащ ефект. За да обобщим, можем да подчертаем следните предимства на масажа на лицето:

• Подобряване на метаболитните процеси и цвета на кожата;
• Повишаване на еластичността на кожата;
• Премахване на зоните с фини бръчици, което прави лицето по-стегнато и привлекателно;

Как се прави масаж на лицето?

Разбрахме ползите от масажа и сега е моментът да преминем към това как да го направим. Започнете с почистване на кожата от грим и подготовка на маслото, което ще използвате за масажа. Добавете необходимото количество към дланите си и ги втрийте една в друга, след това ги поставете върху лицето си и разпределете с нежни попивателни движения. Уверете се, че има достатъчно масло по лицето ви и преминете към основните стъпки!

1. Започнете леко да галите лицето си, за да го подготвите. Не забравяйте да се придържате към масажните линии, тоест да се движите от центъра към периферията. В зоната около очите отдолу движенията трябва да бъдат насочени навътре, а отгоре – навън. Уверете се, че задната част на пръстите ви е в контакт с кожата възможно най-добре.

2. Сега е моментът да масажирате лицето си с върха на пръстите си! Поставете ги на лицето си и упражнявайте натиск с кръгови движения, за да разхлабите кожата си. Не натискайте прекалено силно, но в същото време не трябва да е прекалено леко. Работете по цялото лице по този начин, като започнете от челото и преминете към брадичката. Обърнете специално внимание на все по-стегнатите зони, както и на тези с бръчки и гънки.

3. Приближете пръстите си едни към други и започнете да работите върху лимфната система. Поставете пръстите на двете си ръце на челото си, така че да се допират. С разтягащо движение със среден натиск доближете пръстите си до слепоочията. Задръжте ги там за няколко секунди, след което ги спуснете надолу до самите ключици. Трябва да повторите 3-5 пъти. След това също преминете първо от носовия мост към слепоочията, след това от началото на бузите до началото на ушите, след това около очите. Всяко от тези движения трябва да се повтори толкова пъти, колкото първото.

4. Сега да се върнем към поглаждането на кожата. Прокарайте нежно пръстите си по масажните линии на лицето си, за да го успокоите още малко. Направете същото като описахме в първа точка. След като завършите масажа, потупайте лицето си със салфетка или хартиена кърпа, измийте го с лека пяна. Поздравления, направихте си масаж на лицето!

Както можете да видите, това не е трудно. Правете този масаж редовно или от време на време, в зависимост от вашето желание и нужда и ще забележите резултата. Това може да бъде добра превантивна процедура за за подмладяване на лицето, ще направи кожата ви по-свежа и по-еластична. Опитайте!

Tagged , ,
на горе